Evenimente, Ultimile Știri — noiembrie 1, 2015 at 14:31

Arafat: Încă două victime ale incendiului din Colectiv au decedat. Toate cele 27 de persoane decedate anunţate anterior au fost identificate. 80-90 din cele 146 de victime din Club Colectiv sunt în stare gravă

by

Alte două victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală au decedat, duminică, una la Spitalul de Arşi şi cealaltă la Bagdasar, numărul morţilor ajungând astfel la 29, a declarat pentru MEDIAFAX Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI a precizat că este vorba despre două femei, care erau în stare critică. Decesul a survenit duminică dimineaţă.

colectivAstfel, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului de vineri seară din clubul Colectiv a ajuns la 29. Alte peste 140 de persoane sunt spitalizate.

Abdo Salem, şeful Departamentului de Medicină Legală Clinică din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală, a declarat agenţiei MEDIAFAX că, în prezent, toate cele 27 de persoane anunţate anterior care şi-au pierdut viaţa în incendiul produs, vineri noapte, la Clubul Colectiv, din Capitală, au fost identificate, ultimele trei, duminică dimineaţă.

El a spus că între victimele identificate este şi un minor de 15 ani.

Potrivit aceleiaşi surse, duminică dimineaţă au început autopsiile, pe care legiştii intenţionează să le încheie în cursul zilei de duminică.

Duminică, vor fi continuate activităţile de cercetare la faţa locului şi de identificare a persoanelor decedate şi vor fi efectuate autopsiile medico-legale dispuse de procuror, potrivit unui comunicat al Parchetului.

Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 28 de persoane decedate, după ce încă o tânără aflată în Spitalul Bagdasar Arseni a murit, duminică, şi alte 146 de persoane internate la acest moment la spitalele din Capitală.

Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album – “Mantras of war”. Printre persoanele decedate se află şi doi dintre membrii trupei, şi anume chitaristul Vlad Ţelea şi chitaristul Mihai Alexandru.

Martori aflaţi în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete fonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Zilele de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie 2015 sunt declarate zile de doliu național pe teritoriul României în memoria persoanelor care și-au pierdut viața în incendiul care a avut loc în seara de 30 octombrie într-un club din București. În acest sens, Executivul a adoptat o Hotărâre în ședința convocată astăzi la Palatul Victoria.

În zilele de doliu național, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ și de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări și autogări, precum și ca pavilion pe navele de orice fel și pe ambarcațiunile ce navighează sub pavilion românesc. Aceeași obligație revine, potrivit legii, și persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință.

Totodată, posturile de radio și televiziune, instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător.

Decizia privind declararea celor trei zile de doliu național pe teritoriul României a fost luată în temeiul dispozițiilor Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României de către autoritățile și instituțiile publice.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page