Dezvoltare durabilă, Responsabilitate socială — ianuarie 22, 2014 at 12:58

Aproape 500 de milioane de lei, destinate celor care vor sa cumpere locuinte ANL prin Prima Casa

by

Executivul Romaniei a aprobat un plafon de 495 milioane lei pentru cumpararea locuintelor ANL prin Programul “Prima Casa”, dupa ce in sedinta de guvern de la inceputul saptamanii s-a stabilit acest plafon.   

prima casaMasurile adoptate de Guvernul Romaniei pentru suplimentarea plafonului de garantii stimuleaza procesul de vanzare a locuintelor construite prin ANL.

“In anul 2013, Guvernul Romaniei, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a adoptat un set de masuri care faciliteaza chiriasilor cumpararea locuintelor inchiriate, construite prin programul derulat de Agentia Nationala de Locuinte”, anunta autoritatile.

Astfel, a fost stabilit cel mai mic pret de vanzare pentru locuintele ANL de 326 euro/mp (TVA inclus), valabil pana la 31 iulie 2014, conform Ordinului nr. 2401/30.07.2013. De asemenea, a fost stabilit pentru prima data un plafon de garantare special pentru achizitia locuintelor ANL prin Programul Prima Casa.

Agentia Nationala pentru Locuinte a construit 31.100 de locuinte pentru tineri, dintre care 10.519 de locuinte indeplinesc conditiile de vanzare catre chiriasi. Pana la aceasta data s-au vandut 622 locuinte, iar alte 80 de locuinte se afla in diverse stadii ale procesului de vanzare.

Programul “Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii” ofera tinerilor intre 18 si 35 de ani locuinte noi la o chirie modica, pe durata limitata, cu perspectiva ca, in timp, acestia sa poata deveni proprietari. Dupa minimum un an de inchiriere, locuintele pot fi cumparate de tinerii chiriasi.

Fondurile obtinute din vanzarea locuintelor ANL vor fi folosite exclusiv pentru construirea de noi locuinte.

Sursa:manager.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page