Evenimente, Ultimile Știri — februarie 21, 2014 at 15:37

Apocalipsa DNA! Vacaroiu a dat pe mana procurorilor peste 4000 de alesi locali!

by
NICOLAE-VACAROIU_8981Pentru ca anii electorali sunt un bun stimulant pentru DNA, un adevarat taifun va lovi lunile viitoare clasa politica. Potrivit Pesurse.ro, administratia locala este principala vizata, de la presedinti de Consilii Judetene, la primari, consilieri locali si judeteni si sefi de directii. Nu mai putin de 4000 de dosare ar fi pe teava procurorilor anticoruptie, dupa ce munca le-a fost inlesnita de catre denunturile presedintelui Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu.
Asa cum scriam acum cateva zile, Nicolae Vacaroiu a „sifonat” la Directia Nationala Anticoruptie nenumarate nereguli descoperite de catre expertii Curtii de Conturi la verificarea documentelor Consiliilor Judetene, locale sau ale primariilor din intreaga tara. Nea Nicu ar fi colaborat perfect cu procurorii anticoruptie, carora, in mai multe randuri, le-ar fi oferit toate datele si documentele necesare.
Potrivit Pesurse.ro, mai-marii USL l-ar fi bagat in sedinta pe Vacaroiu, numai ca injuraturile lor mai mult l-ar fi starnit. Si cu cat injurau mai mult, cu atat crestea numarul dosarelor…
 Inevitabila spaima a celor vizati s-a transformat intr-o adevarata criza de isterie cand au aflat de unde li se trage pocinogul. Mai ales ca, dupa atata amar de vreme in care s-au ferit, cu succes, ce-i drept, sa pice pe tehnica de interceptare sau sa fie tradati de vreun om de incredere sau subaltern, s-au trezit acum dati in gat, cu puzderie de probe zdrobitoare, tocmai de un vechi camarad de baricada politica. Practic, in dosarele „bomba” pe care le instrumenteaza acum impotriva „baronilor locali”, procurorii anticoruptie se bazeaza in proportie covarsitoare, in rechizitoriile intocmite, pe auditurile financiare ale Curtii de Conturi. Mai mult, institutia condusa de Nicolae Vacaroiu a oferit si „acoperirea” legala pentru anchetele declansate prin plangerile penale pe care, dupa cum sustin sursele noastre, le-ar fi si depus la DNA!

I-au taiat banii de petrecere!

Presedintii de Consilii Judetene aflati in vizorul procurorilor anticoruptie dupa ce subalternii lui Nicolae Vacaroiu le-au oferit pe tava „munitia” de care aveau atata nevoie sunt atat de nervosi incat au ajuns sa-l acuze pe fostul premier ca a facut totul din razbunare! Sustinand nici mai mult nici mai putin decat ca Vacaroiu a fost extrem de suparat dupa ce alesii USL din Parlament nu doar ca i-au redus bugetul institutiei pe care o conduce pentru anul 2014, dar i-au respins pana si amendamentul prin care cerea bani pentru sarbatorirea a 150 de ani de la infiintarea Curtii de Conturi. Motivul: banii sunt necesari pentru proiectele „baronilor” din teritoriu.

Ghilotina auditului

Pura coincidenta sau nu, procurorii au accelerat apoi anchetele care ii priveau pe mai multi presedinti de Consilii Judetene, intocmindu-si rechizitoriile pe baza auditelor financiare asupra conturilor de executie a unitatilor administrative teritoriale. Adica pe ilegalitatile descoperite de oamenii lui Nicolae Vacaroiu in contabilitatea Consiliilor Judetene, reprezentand tot atatea dovezi nesperate pentru procurorii anticoruptie. Lucru demonstrat si de documentele intrate in posesia „National” si care reprezinta o adevarata ghilotina prin care DNA le poate taia acum capetele respectivilor „baroni”.

Plangeri penale

Mai mult, se pare ca in unele cazuri este vorba chiar despre plangeri penale depuse la DNA de catre Curtea de Conturi cu privire la obstructionarea unor controale, denunturi care, impreuna cu rapoartele auditorilor, s-ar putea dovedi fatale pentru nume grele din administratia locala, care pana acum se dovedisera intangibile in fata anchetelor declansate de procurori. Desigur, demersul Curtii de Conturi este unul cat se poate de legal, salutar si normal intr-o democratie viabila, numai ca reactia celor vizati este una vehementa fata de „sifonul” Vacaroiu. A carui schimbare, de altfel, o si cer deja insistent, cautandu-se pretexte pentru indepartarea fostului pesedist din fruntea Curtii de Conturi.
sursa:pesurse.ro şi enational

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page