Anunţuri, Ultimile Știri — mai 25, 2013 at 10:57

APIA informează că a încheiat cel de-al 2-lea act adițional la convențiile privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii Măsurii 215 – Plăți privind bunăstarea animalelor – pachet a porcine

by

logo  Apia

porcineAgenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Judeţean Călăraşi informează că a încheiat cel de-al doilea act adițional la convențiile privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii Măsurii 215 – Plăți privind bunăstarea animalelor – pachet a  porcine.

Potrivit acestor acte adiționale, APIA emite, la cererea solicitantului, a treia confirmare scrisă – adeverința prin care se atestă că acesta a depus cerere de ajutor pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor și, de asemenea, suma înscrisă în adeverinţă reprezentând diferenţa dintre valoarea  cumulată a deconturilor justificative depuse de beneficiar şi valoarea celor 2 adeverinţe eliberate de către Centrele Judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Agenția a încheiat acte adiționale cu următoarele banci: CEC BANK S.A, Raiffeisen Bank, Banca Română pentru Dezvoltare, OTP Bank, Unicredit Țiriac, Banca Comercială Română, Banca Centrală Cooperatistă Creditcoop, Banca Comercială Carpatica, Banc Post, Piraeus Bank Romania S.A., Banca Comercială Intesa Sanpaolo Romania, Agricover IFN S.A.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN S.A. și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii garantează 80% din valoarea creditului contractat de fermier.

Menţionăm că Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe lângă o serie de adeverinţe /acte doveditoare necesare dosarului, propriile condiţii de creditare, stabilite de către Creditor şi aprobate de către Banca Naţională a României. Aici sunt incluse şi garanţii pe care Creditorul le poate solicita din partea Beneficiarului (fermierului).

DIRECTOR EXECUTIV
Marinela DINULESCU

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page