Mâncare şi Băutură — aprilie 22, 2014 at 12:43

Aperitive cu gorgonzola şi nucă

by

Aperitive cu gorgonzola si nuca din: aluat, ou, gorgonzola, telina, zeama  de lamaie, miez de nuca, radicchio, unt.

Aperitive_cu_gorgonzola_si_nucaIngrediente:

  • 400 g aluat pentru foitaj
  • 1 ou
  • 150 g gorgonzola
  • 50 g telina
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 20 g miez de nuca
  • 25 g radicchio rosie
  • 1 lingura unt pentru tava

Mod de preparare:

Tai discuri de aluat cu un pahar, iar în mijlocul lor discuri mai mici şi mai subţiri, astfel încât pe bază să îţi rămână discul mare întreg şi câteva stra­turi de foitaj să se des­prindă cu uşurinţă. Intr-o tavă unsă cu unt, aşezi discurile de aluat, le ungi cu ou bătut şi le coci 20 de minute, la foc iute.

In golurile formate repartizezi gorgonzola, nucile, felioare de ţelină stropite cu zeamă de lămâie şi fâşii înguste de radicchio. Poţi să decorezi platoul şi preparatul cu frunze de pătrunjel fin tocat.

Poftă Bună!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page