Lifestyle, Sănătate — octombrie 21, 2014 at 14:11

A apărut un nou medicament împotriva hepatitei C

by

Statele Unite ale Americii au lansat pe piata un nou tratament pentru hepatita de tip C, foarte eficient, avand ca rezultat vindecarea a 99% dintre pacientii care au participat la studiile clinice. Medicamentul se numeste Harvoni.

harvoniInfectiile cu virusul hepatic C reprezinta una dintre cele mai mari probleme de sanatate: se stie ca boala este transmisibila si poate provoca moartea. Acest virus se transmite prin contact cu sangele persoanei infectate, prin ace nesterilizate sau pentru tatuaje.

Simptomele hepatitei C pot sa apara mult timp dupa patrunderea virusului in organism. Daca nu este tratata, poate provoca insuficienta hepatica, ciroza si cancer.

Noul medicament lansat pe piata, Harvoni, produs al companiei californiene Gilead Sciences, este foarte eficient in combaterea hepatitei C. Are inconveninetul unui pret foarte ridicat: tratamentul pentru 12 saptamani ajunge la 94.500 de dolari, adica 1.125 de dolari pentru fiecare comprimat.

Acesta imbina efectul a doua substante active, ledipasvir si sofosbuvir si trebuie luat zilnic, noteaza Agerpres.

Medicamentul, care are o rata de vindecare de peste 99%, este primul dintre cele cateva produse noi, care promite tratarea hepatitei C cu mai multa eficacitate, mai rapid si cu mai putine efecte secundare decat medicamentele folosite pana acum.

John Martin, CEO al companiei Gilead, a precizat ca “Spre deosebire de alte maladii cronice grave, hepatita C se poate trata, iar Harvoni le ofera pacientilor posibilitatea de a se vindeca in doar 8 saptamani”.

Potrivit Agerpres, Harvoni este si primul tratament impotriva hepatitei C care nu necesita administrarea asociata cu interferon sau ribavirin, care provoaca efecte secundare puternice, cum ar fi dureri de cap, stari de oboseala si greata.

Harvoni este cel de-al treilea medicament impotriva hepatitei C care a fost aprobat de Agentia Federala Americana pentru controlul medicamentelor (FDA) in ultimul an.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page