Anunţuri, Ultimile Știri — mai 6, 2016 at 14:15

Anunț privind conturile false (fantomă)

by

Administratorii site-ul Argument nu permit apariția postărilor conturilor false (fantomă) pe pagina facebook a ziarului Argument și în grupurile pe care noi le administrăm.

amici-su-FacebookSuntem susținătorii libertății de opinie, a liberei exprimări și al dialogului, dar avem pretenția ca cei care doresc să-și spună opinia, să-și asume cu identitatea reală postările, comentariile, afirmațiile, etc.

Nu suntem de acord cu persoanele care își însușesc o identitate cu ajutorul unor conturi false, și urmăresc să denigreze o persoană sau pentru a manifesta acte abuzive la adresa cuiva. Cei care vor fi depistați sau raportați ca fiind cont fals (fantomă), va fi blocat și șters automat din grup.

Transmiterea de ameninţări reprezintă un aspect foarte important al hărţuirii din mediul virtual. În general, ameninţările au ca scop inducerea unei stări de nesiguranţă, frică şi temeri,  care pot avea finalitate nedorită.

Această substituire de personalitate, creată în scopuri de a jigni pe alţii sau a-l pune pe cel în cauză în situaţii jenante trebuie să fie raportată administratorilor de site-uri sau de aplicaţii, arătându-se că e vorba de un site fals şi să se solicite ştergerea acelor profiluri/conturi.

Atunci când ameninţarea are ca scop dobândirea unui folos material sau de altă natură, în schimbul nedivulgării in mediul on-line a unor informaţii sau imagini/filme compromiţătoare, este vorba de şantaj. În Noul Cod Penal sunt prevăzute distinct ca infracţiuni, atât ameninţarea (art. 206), cât şi şantajul (art. 207).

Administratorii pot identifica inclusiv autorii conturilor false şi vor dispune suspendarea activităţii acestora pe respectivele site-uri/aplicaţii.

Dacă însă crearea de profiluri/conturi false a avut ca urmare prejudicierea unor terţi în numele tău, prin înşelăciune sau alte mijloace, e necesară introducerea unei plângeri penale, pentru ca prin mijloace specifice, anchetatorii să poată identifica (pe baza IP-ului şi altor date) persoana care ţi s-a substituit şi a cauzat respectivele prejudicii.

Vă mulțumim pentru înțelegere,

Redacția Argument

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page