IMM şi Afaceri — mai 25, 2015 at 20:15

Antreprenoriatul în viziunea tinerilor. Ce contează cel mai mult pentru succesul în afaceri

by

08shutterstock_139328294Ideea şi planul de afaceri, dar şi calitatea relaţiilor de business alături de capitalul iniţial sunt, pentru tineri, foarte importante în succesul unui start-up, potrivit studiului EY Barometrul educaţiei şi culturii antreprenoriale în rândul studenţilor. – 

De asemenea, cele mai importante trei calităţi pentru un antreprenor de succes sunt viziunea (58%), motivaţia (53%) şi pasiunea (45%), a mai rezultat din studiul realizat de EY în parteneriat cu ASE.. Sondajul a fost făcut pe un eşantion de 765 de studenţi în an terminal la facultăţi economice.

Răspunsurile date de aceşti studenţi arată că tinerii consideră că ideea şi viziunea antreprenorială, combinate cu o motivaţie puternică pentru a reuşi, alături de pasiunea pentru ideea de afaceri sunt în ADN-ul unui antreprenor de succes.

Auto-împlinirea prin punerea în practică a propriilor idei (52%), dar şi independenţa faţă de angajator (26%) sunt primele motive pe care le aleg tinerii când vine vorba de deschiderea unei afaceri. Doar 13% dintre studenţi şi-ar deschide un business propriu pentru suplimentarea veniturlor, în timp ce 9% ar face asta pentru a se bucura de o mai bună compatibilitate între timp liber, carieră şi familie.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page