Politica, Politica naţională — septembrie 28, 2013 at 17:49

Antonescu: Subscriu la ideea că sunt destule de clarificat în USL pentru a putea merge mai departe

by

crin-antonescuPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Satu Mare, că subscrie la ideea liderului PSD Liviu Dragnea că sunt destule lucruri de clarificat în interiorul USL pentru a putea merge mai departe.

“Subscriu la ideea că sunt destule lucruri de clarificat în interiorul Uniunii pentru ca să putem merge mai departe aşa cum ne-am angajat în faţa cetăţenilor României care ne-au dat votul”, a declarat Antonescu.

El a menţionat că subiectul legat de legile electorale nu este cuprins în programul de guvernare, dar a existat o înţelegere la nivelul USL pentru o discuţie “despre pachetul de legi electorale”.

Preşedintele PNL a afirmat că, de regulă, iniţiativele majore trebuie discutate în conducerea partidului, motiv pentru care subiectul iniţiativei propuse de parlamentarii PNL a fost ridicat în şedinţa BPN de săptămâna trecută.

Antonescu a mai spus că sunt trei acte politice majore care au făcut şi fac efecte “neplăcute” şi în cazul cărora nu a existat consultare la nivelul USL. Antonescu a precizat că nu vrea să le nominalizeze public, ci îi va transmite vicepremierului Liviu Dragnea personal.

“Eu ştiu vreo trei acte politice majore, mai importante, şi cu efecte imediate decât legea pentru alegerile peste trei ani, care s-au luat fără consultare în USL şi care fac efecte, şi e neplăcut. Am să i le amintesc domnului Dragnea, n-am să le spun aici. Cred că trebuie într-adevăr mult calm şi cred că trebuie să aşezăm nişte lucruri, să le punem la punct. Nu are a face vreo lege electorală cu guvernarea, programul de guvernare e clar, programul de guvernare e public şi Guvernul nostru pe care îl susţinem încearcă în fiecare zi (…) să-l pună în aplicare”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a făcut această declaraţie răspunzând unei întrebări referitoare la declaraţiile lui Liviu Dragnea despre iniţiativa parlamentarilor PNL.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că PSD nu susţine iniţiativa PNL de modificare a legii administraţiei locale şi consideră că trebuie o discuţie cu PNL cât mai curând pentru ca lucrurile să fie tranşate cât mai rapid, dacă se merge mai departe cu “acest USL”.

Sursa: mediafax.ro, Imagine: Alex Moise/Mediafax

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page