Politica, Politica naţională — mai 4, 2014 at 18:02

Antonescu pune la zid “parașutele și “pușcăria”

by

Liderul PNL Crin Antonescu și-a criticat duminică adversarii politici, la Suceava, pentru atitudinea și discursul electoral pe care le-au adoptat în campanie. Antonescu a susținut că românii au dreptul, în această campanie, să audă și altceva decât “glume despre parașute, injurii, amenințări cu pușcăria și bășcălie de doi lei”.

lideri“Este o campanie electorală în care, în mod evident, temele interne prevalează, dialogul polemic între partide, candidați se referă nu la lucruri care țin de Uniunea Europeană, ci la salturi cu parașuta, amenințări cu pușcăria, programări, ca să spun așa, la pușcărie, se împart în rime facile și producătoare de bucurii trecătoare, președinția cu pușcăria. Sigur și noi vorbim despre miza internă, miza pentru această țară, în acest an, a acestor alegeri, numai că, spre deosebire de ceilalți, din păcate, spun asta cu sinceră tristețe, noi am mai propus ceva în această campanie electorală și până acum n-am primit un răspuns. Sigur că nu vom rata prilejul să purtăm acest duel, să lansăm promisiuni sau unii amenințări. Sigur că toată lumea vede în spatele acestui tur de scrutin o pregătire sau chiar niște probe eliminatorii, preliminarii pentru miza uriașă a Președinției României la sfârșitul anului, dar noi liberalii cel puțin nu putem să ne permitem față de cetățenii României, cărora le cerem votul acum, să nu propunem o dezbatere pe teme europene”, a declarat Antonescu.

În discursul său, liderul PNL a trimis din nou săgeți către Victor Ponta și Traian Băsescu.

“Sigur că rezultatul Partidului Social Democrat va regla ca dintr-un buton forța glăsciorului cu care domnul Ponta va anunța că-l bagă la pușcărie pe Băsescu sau nu sau forța mieroasă a poveștilor despre refacerea USL. Sigur că rezultatul alegerilor, pentru Partidul Național Liberal, ar putea însemna fie visul mărturisit al domnului Ponta, al unui PNL care se prăbușește și care se întoarce pe ușa din dos, cerând și el o bucățică din ce a mai rămas de la Daniel Constantin și Gabriel Oprea și Kelemen Hunor sau rezultatul acestor alegeri va arăta că Partidul Național Liberal este alternativa la PSD, alternativa la Băsescu și toate exchibițiile sale de pe litoral, că Partidul Național Liberal este proiectul politic de viitor al României pentru Președinție, pentru Guvern, pentru Parlamentul European. Sigur că toate aceste lucruri nu scapă nimănui, dar noi nu uităm, n-am uitat dinainte de campania electorală, n-am uitat nicio zi din această campanie electorală și nu vom uita nicio zi până la sfârșitul acestei campanii electorale, că cetățenii români au dreptul, în această campanie, să audă și altceva decât glume despre parașute, injurii, amenințări cu pușcăria și bășcălie de doi lei. Au dreptul să știe ce politici vor face cei cărora le dau votul în Uniunea Europeană. Au dreptul să știe ce provocări și ce probleme sunt în fața comunității europene din care facem parte, au dreptul să știe ce se va întâmpla, în măsura în care depinde de deciziile de la Bruxelles, ce se va întâmpla cu economia acestei țări, cu industria ei, cu agricultura ei, ce se va întâmpla cu românii, sutele de mii răspândiți prin țările Uniunii Europene și încercând să câștige o pâine acolo, o pâine pe care s-o împartă cu familiile lăsate acasă, ce anume se va întâmpla cu Uniunea Europeană la a cărei graniță suntem, și dumneavoastră aici, în județul Suceava și mai abitir, la o graniță cu un teritoriu pe care, iată, mă refer la Ucraina”, a afirmat liderul PNL.

Acesta a mai susținut că partidul său are, “înainte de toate, un program, un program concret, dincolo de slogan, lozinci, mândrie că suntem români, ridicat România, coborât România”. “Avem un program care se numește Prosperitate Națiune Libertate și unde sunt, punct cu punct, concentrat, dar precis, concret expuse pozițiile și răspunsurile pe care candidații Partidului Național Liberal le vor da marilor întrebări ale Europei dacă vor primi votul oamenilor”, a declarat președintele PNL.

Sursa: cotidianul.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page