Politica, Politica naţională — februarie 21, 2014 at 08:30

Antonescu: Condiţia Constantin – vicepremier este ca o ”şpagă” cerută la ghişeu pentru un drept al tău

by

Diva AntonescuPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a comparat joi seară condiţia pusă de PSD pentru acceptarea lui Klaus Iohannis pe poziţia de vicepremier şi ministru de Interne în contrapartidă cu un nou post de vicepremier alocat lui Daniel Constantin drept „o şpagă” la un ghişeu pentru un drept al tău.

Antonescu a declarat într-o emisiune la Realitatea Tv că instituirea condiţiei ca preşedintele PC, Daniel Constantin, să devină vicepremier este inacceptabilă pentru PNL.

Te duci în calitate de cetăţean să-ţi ridici un drept, să faci nişte formalităţi, te duci în dreptul tău. Găseşti pe câte unul la un ghişeu şi, până nu-i dai o şpagă, nu-ţi dă dom’le ce-i al tău. Povestea asta cu Daniel Constantin e ca o şpagă, dom’le, ce ni s-a cerut nouă. Adică ideea pesedistă… Bun, deci trebuie să facem ceva, suntem asociaţi. Gândi-ţi-vă că domnul Dragnea schimba un minister şi ne solicita: Dragnea trebuie să rămână vicepremier, pentru că e preşedinte executiv al partidului. Credeţi că era vreo problemă să se meargă în Parlament? Ştiţi cu câte lucruri s-a mers, ştiţi cu câte mişcări şi acte guvernamentale şi parlamentare s-au făcut pentru a muta un post de colo, colo? Sute, în doi ani”, a declarat Antonescu.

El a susţinut că interpretarea PSD a fost de a „ciupi” ceva în plus de la PNL.

“Concluzia mea că se opune primul ministru, Victor Ponta, cu orice preţ şi prin asemenea tertipuri, venirii acestui om, Klaus Iohannis în Guvern. E îndreptăţită? Nu ştiu, eu cred că da. Mai mult decât atât, când ştii sigur că un partid care a cedat în foarte multe chestiuni, ca să mergem înainte (…) nu poate ajunge în situaţia umilitoare şi care îl desfiinţează ca partid să încerce să-şi bage unul dintre cei mai buni oameni, numărul doi în ierarhia partidului în Guvern, şi să nu poată, pentru că-ţi bagi joc de el cu asemenea tertipuri”, a mai acuzat liderul PNL.

Antonescu a făcut referire la condiţia PSD ca Iohannis să fie numit vicepremier, dar ministru al Finanţelor şi nu al Internelor, sau acceptarea acestuia pe poziţia de vicepremier, ministru de Interne, dar cu condiţia alocării unui post de vicepremier pentru PC.

Sursa:mediafax.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page