Clubul de Excelenţă, Cultură şi Educaţie — iunie 4, 2013 at 19:54

Andrew Murray Medalie de aur la Concursul Internațional INFOMATRIX – ediția 2013

by

CLUBUL DE EXCELENŢĂ  – ANDREW MURRAY, Premiul I și medalia de aur la Concursul Internațional  INFOMATRIX – ediția 2013

Infomatrix 9

         La Concursul Internațional  INFOMATRIX – ediția 2013, Murray Andrew, elev la Colegiul Național ,,Barbu Știrbei” din Călărași, în clasa a X-a C, specialitatea matematică – informatică,  a obținut Premiul I și medalia de aur la secțiunea Hardware Control. La acest concurs au participat 45 de țări, mulți dintre participanți vin din țări cu  tradiții în domeniul programării calculatoarelor, cum ar fi: SUA,  Germania, Anglia, India etc.

Infomatrix 8

            Andrew Murray a absolvit clasele gimnaziale la Călărași, mama fiind din Calarasi (profesoră de chimie) iar tata din  SUA.  Andrew este un elev mereu preocupat de tot ce este nou, fiind un inovator cu o voință și o hărnicie deosebite. Este inteligent, creativ și responsabil, de aici rezultand  succesul lui.

Infomatrix 11

           La acest concurs, Andrew a creat un dispozitiv numit ,,Mâna viitorului”, dispozitiv care conectat la un calculator poate comunica cu persoanele cu probleme de auz și vorbire, prin semnele pe care le transmite ,,mâna” folosind  cele cinci degete.

Infomatrix 10

         Întors de la acest concurs, Andrew a început să lucreze la un alt proiect, foarte dificil, proiect cu care speră să reediteze succesul din acest an.

Tudor Hreniuc,

Profesor grad I, absolvent al Universității ,,Al. I .Cuza din Iași”, Facultatea de Informatică, în prezent profesor – disciplina informatică la Colegiul Național ,,Barbu Știrbei” din Călărași este unul dintre profesorii care predau la Centrul de Excelență pentru Informatică, al Colegiulului  Național ,,Barbu Știrbei”.

Mulți dintre elevii dumnealui au obțiunt premii și mențiuni la olimpiadele și concursurile naționale de informatică desfășurate de-a lungul anilor. Andrew este al doilea elev al său care obține o medalie de aur la un concurs de programare, primul fiind elevul Adrian Bostan, actualmente student in ultimul an la sectia de birotica a Facultatii de Automatizari si Calculatoare.

[wzslider autoplay=”true”]

Nelu Bălaşa

3 Comments

  1. Wavatar andrewmurraydavid spune:

    Rectificare: Mama este in Calarasi, nu din Jegalia.

  2. Wavatar admin spune:

    ok, rectificat. multumim frumos!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page