Clubul de Excelenţă, Cultură şi Educaţie, Interviuri — aprilie 27, 2013 at 10:36

Andrew David Murray,Inventatorul de 17 ani din Călărași – mâna bionică

by

Andrew David Murray -mana bionicaDin ciclu clubul de excelență pentru elevi
Andrew David MurrayInventatorul  de 17 ani din Călărași – mâna bionică
“Dumnezeu mi-a purtat INTOTDEAUNA de grijă prin părinți, rude și prieteni.”

Cum functioneaza mâna bionica pentru surdo-muți!
Deși în ziua de azi,multă lume este convinsă de faptul că nu mai există tineri interesați în a creea lucruri benefice,în a se documenta cu privire la cele mai neobișnuite tehnici pentru a oferi lumii un inedit,iată că totuși există persoane competente,capabile să facă și imposibilul pentru a-și atinge visul,pentru a ajuta persoanele care au nevoie cu adevărat.
În acest caz,Andrew a reușit să creeze un robot care vorbește limbajul semnelor. Mâna bionică este conectată la un calculator, iar programul special creat de Andrew , traduce cuvintele. Concret, face posibilă comunicarea pentru surdo-muți !

Întrebare : Câteva detalii despre aceasta inveție.În cât timp a fost realizată?

Andrew David Murray: Mâna este construită din lucruri pe care le-am găsitmana bionica prin casă și niște servomotoare cumpărate de pe ebay. Per total, mi-a luat aproximativ 6-7 luni pentru finalizarea invenției.

Întrebare: De ce ai realizat această invenție? Cum ți-a venit ideea? Cum ai început să lucrezi?

Andrew David Murray: În clasa a -VIII-a am avut dorința de a controla o man-ape  calculator așa că primul prototip al proiectului a fost o hârtie decupată cu ațe și paie. Folosind 2 motoare controlam cele 5 degete. În clasa a 9-a am folosit silicon pentr a ajuta degetele să revină în poziția inițială. Când a  fost gata, am realizat că nu avea destule grade de libertate, nici putere destulă. Așa mi-a venit ideea de a face o mână cu 20 de motoare, fiecare motor reprezentând o încheietură a unui deget. Când era gata, sau măcar în stare brută, nu mi-a placut că nu are forță, era prea mare, dar avea gradele de libertate necesare. Astfel m-am gândit să o folosesc pentru comunicare cu cei cu deficiente.

Întrebare: Cum te gândești să o folosești ?

Andrew David Murray: Scopul proiectului este de a rupe bariera între persoanele cu deficiențe și cele normale.

Andrew David Murray -mana bionica1Întrebare: Ai participat cu această invenție la concursuri? Daca da,ce rezultate ai obținut ?

Andrew David Murray: Între 5-6 aprilie am participat la Concursul InfoMatrix 2013 etapa natională și am obținut medalia de aur.

Întrebare: Cine te-a inițiat și cine te-a impulsionat să participi?

Andrew David Murray: Prin școală am aflat de acest concurs iar parinți m-au impulsionat și susținut.

Întrebare: Situația materială te-a împiedicat la participarea concursurilor ? A fost o problemă pentru tine acest lucru?

Andrew David Murray: NU! Dumnezeu mi-a purtat INTOTDEAUNA de grijă prin părinți, rude și prieteni.

Întrebare: Ce impresie ai avut în urma experienței pe care trăit-o ?

Andrew David Murray: La centrul de persoane cu deficiențe hipoacuzice Andrew David Murray -mana bionica2am observant bucuria pe care o aduce în viață copiilor acest proiect.

Întrebare: Ce planuri de viitor ai ?

Andrew David Murray:Pentru proiect mă gândesc să fac mâna mai mică și mai fac una ca să pot comunica și prin expresii, nu numai prin dactonime. Cât despre viitorul meu,mă gândesc să dau la facultate.

toate am făcut câte ceva
eu (Alina  Visalon) am vorbit cu Andrew
Ramona(Ceaușescu) a făcut inceputul
Dana (Tinca)a făcut să   sune mai frumos ce a zis el
Flori (Ivan) a luat tot de la capăt pt greșeli etc.

Un articol făcut de copii despre un copil inventator.

Bravo copii!

Este pur şi simplu adevărat că poţi reuşi cel mai bine şi cel mai repede prin ajutarea celorlalţi să reuşească.

Napoleon Hill a spus asta şi avea dreptate. Nimic nu asigură succesul ca asigurarea succesului celorlalţi. Şi există cineva care este în căutarea ajutorului şi sprijinului tău astăzi.

Ridică această persoană, acordă-i încredere, fă tot ce poţi face pentru a ajuta acea persoană să aibă succes. Şi nu uita niciodată: Ce oferi, aceea primeşti.

Andrew  Murray este un adolescent român de excepție pe care  educația și credința în Dumnezeu, primite de la părinții săi și pasiunea,  l-au ajutat să facă un lucru excepțional printre multe altele de care este capabil pentru semenii lui și pentru el.

Andrew  Murray este un model de reușită cu gândul la dumnezeu și la ceilalți din jurul lui.

Felicitări Andrew!

Nelu Bălașa

[wzslider autoplay=”true”]

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page