Tehnologii — decembrie 13, 2019 at 23:12

Andreea Paul (INACO): Un start-up chinezesc caută pe Kickstarter finanțare pentru YoYo, mașina electrică imprimată 3D

by
YoYo îi spunea fiică-mea suzetei când abia scotea primele așa-zise cuvinte. Azi, YoYo este o marcă de mașini electrice printate 3D, fabricată din doar 57 de componente – un pas mare înainte față de miile de piese care alcătuiesc o mașină convențională. YoYo are un motor electric de 10 cai putere și oferă mașinii o viteză maximă de 43 Kmph, conform XEV. Un pachet de baterii de 9,2 kilowati-oră oferă suficientă energie pentru o distanță de 93 de mile, susțin producătorii chinezi de la XEV, totuși nepotrivită distanțelor lungi din Statele Unite, dar potrivită străzilor înguste și aglomerate din Europa.
XEV este un start-up chinezesc care apelează la Kickstarter pentru a-și produce mașina electrică YoYo imprimată 3D. Din 2016 se lucrează la acest proiect, iar producția va porni în august 2020 în cazul unui crowd-funding de succes. Pentru a atinge acest obiectiv, XEV caută o finanțare de 552 de mii de dolari până la 6 februarie 2020. Contribuțiile mai mari permit sponsorilor să rezerve mașinile (cel puțin în Europa).
XEV va trebui, de asemenea, să respecte reglementările de siguranță pe piețele pe care intenționează să vândă YoYo. Modelul neortodox imprimat 3D al mașinii va atrage probabil multe teste. Imprimarea 3D funcționează deja în industria auto. Local Motors a imprimat 3D o serie de componente ale mașinii sale electrice Strati, iar producătorii auto mari au experimentat utilizarea tipăririi 3D pentru anumite piese auto. Volkswagen intenționează să folosească imprimante 3D pentru a realiza articole mici, cum ar fi butoanele schimbătorului de viteze, înainte de a trece la componente mai mari. Ford a folosit unele piese tipărite 3D în sistemul de frânare al lui Mustby Shelby GT500, iar Aston Martin DBS GT Zagato are unele piese interioare tipărite 3D.
Sunteți pregătiți pentru acest viitor?

Andreea Paul

Președinte INACO – Inițiativa pentru Competitivitate

Conf. univ. dr. la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, ASE

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page