Anunţuri, Ultimile Știri — iulie 12, 2016 at 13:51

ANDREEA-EMILIA este cel mai bun absolvent din județul Călărași! Iată rezultatele Bac 2016!

by

Astăzi, 12 iulie, se afişează primele rezultate oficiale, după care candidaţii au la dispoziţie patru ore pentru a depune contestaţiile, în intervalul 16.00 – 20.00. Între 13 și 15 iulie urmează să fie rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

rezultate-bac-2016Cea mai bună absolventă sing de liceu din judeţulCălărași este CORNEA M. ANDREEA-EMILIA – COLEGIUL NAȚIONAL “BARBU ȘTIRBEI” CĂLĂRAȘI care a obţinut media 9,95 la Bacalaureat.

În acest an, la examenul de Bacalaureat s-au înscris 137.344 de absolvenți de liceu. Dintre aceștia, 114.993 (71,23%) provin din promoția curentă, iar 22.351 (28,77%) din seriile anterioare, potrivit unei centralizări realizate de Ministerul Educației.

Pentru a nu îi ţine pe elevi şi mai mult în suspans, Ministerul Educaţiei a făcut anunţul!

REZULTATE BAC 2016 edu.ro Călărași!

Cum poți face contestație

Elevii au astfel la dispoziţie doar patru ore să depună contestaţie, în cazul în care consideră că nota nu este cea meritată.Totuși, candidații trebuie să verifice încă o dată baremul de corectare, deoarece lucrările vor fi corectate de un alt profesor, iar nota finală poate să fie chiar mai mică decât cea obţinută iniţial.

Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează. După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial.

În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.

Rezultatele finale BAC 2016 vor fi afișate pe 16 iulie, după rezolvarea contestațiilor.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page