Evenimente, Ultimile Știri — decembrie 29, 2014 at 18:54

André Rieu sau “Regele valsului”- este un actor care cântă la vioară

by

“Dragi fani din România, aştept cu nerăbdare să ne revedem cu toţii în iunie, în Piaţa Constituţiei, pentru câteva seri magice, pline de muzică, dans şi romantism  la lumina stelelor!”, le-a transmis André Rieu fanilor săi români.

Andre RieuBiletele pentru primul concert anunţat în Bucureşti al lui André Rieu, pe 13 iunie 2015, puse în vânzare miercuri s-au epuizat în numai 180 de minute. Organizatorii au anunţat la scurt timp că celebrul violonist va mai susţine o  reprezentaţie, pe 12 iunie 2015.

Dar și biletele pentru cel de-al doilea concert al lui André Rieu s-au vândut  imediat,astfel că artistul a anunţat că va susţine un al treilea concert în Piaţa  Constituţiei din Bucureşti, care va avea loc pe 14 iunie 2015.

Potrivit organizatorilor, aceasta este cea mai rapidă vânzare a biletelor  înregistrată vreodată la un eveniment susţinut de André Rieu. Prețurile variază între 170 lui şi 864 de lei (categoria VIP).

Compozitorul Dan Dediu, rectorul Universității Naționale de Muzică București, îl consideră pe André Rieu “un om de afaceri foarte eficient care știe  foarte bine ce se vinde și ce nu. Practic, își arogă cu mândrie faptul că este continuatorul direct al lui Johann Strauss și că reabilitează valsul”.

Dealtfel, el a vândut până în prezent peste 40 de milioane de albume şi DVD-uri în întreaga lume și este deţinătorul celei mai mari orchestre private din lume.

“Este un actor care cântă la vioară. Stradivariusul său din 1667 este un cârlig de marketing și cu siguranță că în mâinile altor violoniști ar suna altfel”, își continuă caracterizarea profesorul Dediu. “Nu cred că și-a propus să facă artă, cred că și-a propus să facă spectacol”.

Este de așteptat ca la București Rieu să introducă în repertoriu o bucată românească. Ce ar putea alege? Compozitorul Dan Dediu, rectorul Universității Naționale de Muzică București,  crede că s-ar potrivi foarte bine Hora Staccato, de Grigoraș Dinicu, ori  Sanie  cu zurgălăi.

Născut în 1949, la Maastricht, Olanda, André Leon Marie Nicolas Rieu este  violonist, dirijor şi compozitor. Acesta este unul dintre cel mai bine vânduţi muzicieni din lume.  André Rieu a început să ia lecţii de vioară la vârsta de 5 ani, fiind încurajat de tatăl său,  André Rieu Sr., care a fost dirijor  al Orchestrei Simfonice Limburg  şi al  Operei din Leipzig.

În 1967, Rieu a continuat să studieze vioara la Conservatorul din Liege, iar, mai târziu, la Conservatorul din  Maastricht, până în 1973.

În 1974, Rieu s-a mutat la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor i-a fost  Andre Gertier. Acesta şi-a terminat studiile în 1977, când a primit Premier Prix.

André Rieu a înfiinţat propria orchestră, Orchestra de Salon Maastricht, în 1978, iar nouă ani mai târziu dirija  primele repetiţii ale Johann Strauss Orchestra, considerată în prezent cea mai mare ochestră privată la nivel  internaţional, alături de care artistul concertează în întreaga lume, potrivit MEDIAFAX.

Notorietatea concertelor marca André Rieu este dată nu doar de repertoriul de piese clasice interpretate, deosebit de populare, ci şi de entuziasmul  şi buna dispoziţie pe care artistul şi orchestra sa reuşesc să le insufle publicului, în timpul spectacolelor sale.

Celebrul violonist și dirijor André Rieu va aduce în Piața Constituției din București un show nou. Cu prilejul primului său concert în România,  Johann Strauss Orchestra cu 60 de instrumentiști și mai mulți soliști vor împlini dorințele fanilor din țara noastră, care până acum l-au urmărit André Rieu prin capitalele apropiate:  Budapesta, Istanbul, Viena.

Vioara sa Stradivarius va răsuna pe vals în fața Casei Poporului. Alături de celebrele valsuri, repertoriul va include piese romantice și balade  emoționante.

Prețuri bilete concerte André Rieu – Piața Constituției – 2015. Bilete costă între 172,8 lei și 864 lei, în funcție de categorie Există și o limită maximă a numărului de bilete cumpărate, în limita a 10 tichete per comandă.

andreCategoriile de bilete valabile pentru fiecare concert în parte:

VIP – 864 lei

Categoria I – 702 lei

Categoria II – 594 lei

Categoria III – 486 lei

Categoria IV – 378 lei

Categoria V – 270 lei

Categoria VI – 205 lei

Categoria VI – 172,80 lei

MARIANA IONESCU

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page