Cultură şi Educaţie — septembrie 13, 2016 at 18:33

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a inaugurat Raftul American [American Shelf] la Biblioteca Judeţeană “Bod Péter” Covasna

by

hk-braila-hp

Ambasadorul SUA Hans Klemm a inaugurat astăzi cel de-al nouălea Raft american [American Shelf] la Biblioteca Judeţeană “Bod Péter” Covasna. Ambasadorul SUA a oferit donația de carte d-lui Szabolcs Szonda, Directorul Bibliotecii.

American Shelf reprezintă o donaţie de carte – lucrări de referinţă, literatură americană clasică şi contemporană, materiale pentru perfecţionarea limbii engleze, precum şi carte pentru copii, care intră în patrimoniul Bibliotecii spre a sta la dispoziţia profesorilor, elevilor şi a publicului interesat.  Rafturile americane sunt prezente în Botoșani, Galați, Brașov, Sibiu, Drobeta Turnu-Severin, Arad, Brăila și Miercurea Ciuc.

 “Donaţia de astăzi completează colecţia de literatură americană a Bibliotecii Județene “Bod Péter”, cu intenţia de a găsi modalităţi prin care cetăţenii judeţului Covasna să afle mai multe şi să înţeleagă mai profund America şi pe americani”, a spus Ambasadorul Klemm la ceremonia de inaugurare.

Rafturile americane fac parte din programul de parteneriate cu biblioteci pe care l-a inițiat Ambasada SUA în România și completează cele nouă Colțuri americane [American Corners]. Rafturile americane și Colțurile americane oferă resurse de informație autorizată despre SUA și cultura Statelor Unite ale Americii, despre efectuarea studiilor în SUA și învățarea limbii engleze.

Pentru mai multe informații privind programul Colțul american [American Corner] în România, vă rugăm să accesațihttp://romania.usembassy.gov/resources/american_corners.html.

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page