Evenimente, Ultimile Știri — octombrie 29, 2014 at 21:41

AMBASADA SUA LA BUCUREȘTI SUSȚINE VINURILE PURCARI

by

1601459_827760483930763_8921945862682287300_n

Ieri, 28 octombrie 2014, Ambasada Statelor Unite la București, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii din România și Moldova au organizat o recepție pentru susținerea produselor moldovenești.
Invitații au putut gusta ieri din merele, nucile și strugurii moldovenești, dar și din vinurile Purcari, cu ”gust de libertate”, după cum au spus diplomații prezenți la eveniment.IMG_5991

Oaspeții au servit noul vin-manifest Freedom Blend, despre care au spus că ar fi cea mai îndrăzneață apariție comercială pe piața Moldovei după embargoul rusesc.
Scopul evenimentului a fost de a facilita întâlniri directe între vânzători şi potenţialii cumpărători de pe ambele maluri de Prut, pentru a le permite să discute, într-o atmosferă informală, despre oportunităţile comerciale.IMG_5937

„Ţările noastre susţin împreună dezvoltarea economică a Republicii Moldova şi aspiraţiile sale europene. După ce veţi lua cu toţii câte un pahar de vin, sper că veţi închina în cinstea parteneriatului şi prieteniei dintre SUA, Moldova şi România”, a conchis Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA la București, care i-a invitat pe oaspeţi să cumpere fructele, nucile şi „excepţionalele vinuri moldoveneşti”.IMG_5926

”Ţinând cont de deciziile politice din trecut şi cele recente ale autorităţilor ruse de a interzice exporturile de vin moldovenesc, complet nejustificat din punct de vedere comercial şi economic, nu exagerez spunând că vinul moldovenesc are un gust al libertăţii”, a declarat ambasadorul Moldovei în România, Iurie Reniţă.

Amintim că ulterior embargourilor impuse de Federația Rusă asupra vinurilor moldovenești, compania Purcari și-a direcționat exporturile în țările Uniunii Europene: Cehia, Polonia, Țările Baltice, Slovenia, Marea Britanie, dar și pe continentul Americii de Nord – SUA și Canada.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page