Evenimente, Ultimile Știri — iunie 8, 2017 at 13:53

Alira Vinul-multimedaliat la International Wine Contest Bucharest

by

Alira CS 2013 - Copie

 

Alira Vinul –pe care noi(Oameni și Relații S.R.L.) îl promovăm și la Călărași, a fost de mai multe ori premiat în cadrul concursului  International Wine Contest Bucharest (IWCB).

Deși Alira produce cu predilecție vinuri roșii, Alira-Rose este unul dintre cele ma bune roze-uri din România iar  Alira-Suavignion Blanc este un vin cu o inconfundabilă personalitate.Alira Rose 2016 - Copie

Alira SB 2016 - Copie

International Wine Contest Bucharest (IWCB) cel mai important concurs internaţional de vinuri din Europa de Est se află la cea de-a XIV-a Ediţie.

IWCB s-a desfăşurat în perioada 25-28 Mai la Bucureşti ,sub înaltul patronaj al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV). http://oiv.int/en/agenda

Fiecare comisie de jurizare (panel) a fost formată din 7 juraţi (şi nu din 5 ca în majoritatea concursurilor), dintre care 4 specialişti străini în fiecare panel. Prin acest efort acurateţea evaluării IWCB ajunge la un nivel nemaiatins până în prezent.

Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (A.D.A.R.) realizează desemnarea cu autoritate a degustătoriilor evaluatori români, asigurarea securizării probelor şi parcurgerea corectă a tuturor procedurilor impuse de regulament.

IWCB este principalul instrument de calibrare și comunicare pentru piața vinului din această parte a globului, cu influențe benefice majore pentru toți producătorii de vin din lume dar şi pentru economia românească.

Conform datelor oferite de A.P.E.V. (Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din România) la sfârşitul anului 2015, România ocupa:

  • a 5-a poziţie în UE după suprafeţele cu viţă de vie (după Spania, Franţa, Italia, Portugalia) şi este în primele 15 ţări la nivel mondial;
  • a 5-a poziţie în UE după cantitatea de struguri produsă (după Italia, Spania, Franţa, Germania);
  • a 6-a poziţie în UE la producţia de vin (după Italia, Franţa, Spania, Portugalia, Germania);

Conform aceleiaşi surse, la sfârşitul anului 2015, producţia de vin a României era de 3,627 mil. hl, iar consumul de vin în România atingea 3,990 mil hl. 

  Nelu Bălașa[wzslider autoplay=”true”]

Tribes Merlot 2015

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page