Lifestyle, Sport — iulie 22, 2014 at 23:33

Alin Petrache: Avem şanse mari să obţinem medalii la Nanjing

by

Alin Petrache, presedintele COSR, considera ca delegatia Romaniei  care va participa la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing poate obtine mai multe medalii si apreciaza ca tinerii sportivi romani vor reprezenta cu cinste tara noastra.

jocurile olimpice  nanjing 2014„Cu totii merg la Nanjing plini de incredere, iar o privire obiectiva poate detasa cateva nume care au posibilitati sporite de a se intoarce invingatoare – Laura Jurca (gimnastica artistica), Ioana Loredana Rosca (tenis), Adriana Duta (kaiac-canoe), Adina Diaconu (tenis de masa), Gabriel Bitan (saritura in lungime), Maria Ifteni (3000 m), Rares Toader (aruncarea greutatii), Mustafa Arsen (box), Robert Glinta (natatie), Georgiana Dudoglu (haltere), echipajele feminine si masculine de la canotaj”, a declarat presedintele COSR.

Alin Petrache a mai precizat: „Sunt  incantat de apropierea Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Nanjing, din aceasta vara. Este practic primul eveniment major pe care il traiesc din postura de președinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si ma bucura nespus ca este o competitie destinata tinerilor. De ei depinde viitorul nostru sportiv si nu numai, insa de noi depinde ca cei 41 de reprezentanti ai Romaniei sa fie bine pregatiti, sa beneficieze de tot suportul de care au nevoie, sa se poata concentra la obtinerea unor rezultate cat mai bune. Tinerii acestia merita toata admiratia noastra, si-au dovedit valoarea, ambitia, puterea de munca in repetate randuri, cucerind titlurile care i-au calificat pentru aceasta intalnire de la Nanjing. Ceea ce vreau sa stie nu doar ei, cei care se vor stradui sa castige pentru Romania, ci si toti cei ramasi acasa care-i urmaresc cu emotie, dar mai ales cu incredere, este faptul ca in ochii nostri ei sunt castigatori deja. Ca le vom fi alaturi indiferent de rezultat, ca vom aprecia in primul rand nu medaliile obtinute, ci lupta lor, purtata in numele nostru.”

In perioada 16-28 august vor avea loc la Nanjing Jocurile Olimpice pentru Tineret.

La acestea participa si Romania, bifand prin reprezentantii sai nu mai putin de jumatate din sporturile incluse in acest eveniment, mai exact 14 discipline: atletism, baschet, box, haltere, canotaj, kaiac-canoe, judo, inot, gimnastica artistica, gimnastica ritmica, scrima, taekwondo, tenis de masa si tenis.

Aceasta participare inseamna o pozitionare fruntasa la toate aceste sporturi in cadrul Campionatelor Europene si Mondiale de pana acum.

Alaturi de ei au un Tanar Ambasador, pe Emil Imre, medaliat cu aur si argint la FOTE Brasov 2013 la patinaj viteza short track, cel care trebuie sa spuna lumii despre ceea ce inseamna sportul in Romania, despre cum ne defineste el ca natie, ca istorie, ca viitor.

Sursa: cosr.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page