Editoriale, Interviuri — august 28, 2014 at 18:15

Alin Drăgulin : proiectul prioritar pentru mine este Klaus Iohanis –Preşedinte

by

Alin Drăgulin este unul dintre lupii tineri cei mai valoroşi din politica locală călărăşeană. Deşi tânăr, are  zece ani de când este în PNL, iar anul viitor va implinii 20 de ani de când este implicat în politică.

alin dragulinAlin Drăgulin este secretar regional al PNL pe regiunea SudMuntenia si  vicepreşedinte organizatoric TNL România, membru în Comisia Naţională pentru Regulamente şi Statut a PNL, fost preşedinte TNL Călăraşi timp de 8 ani . Valoarile lui se întemeiază pe muncă, consecvenţă, principii şi tenacitate.

N.B:  În loc să te întreb ce te-a atras în politică cred că mai interesant ar fi să îmi spui ce nu îţi place în politică ?

A.D:  În politică în particular,  în viaţă  în general,  nu îmi plac oameni care au sărit etape, de multe ori puşi nepregătiţi  într-o anumită poziţe pot deveni calamităţi pentru ceilalţi. Unul dintre lucrurile pentru care m-am luptat a fost promovarea tinerilor ca rezultat al muncii şi valorii lor,  si nu spun asta de dragul de a mă încadra într-un clişeu. Din nefericire acesta este unul dintre cele mai distructive fenomene în politică alături de nerespectarea principiilor bunului simţ, fapt ce mă deranjează în egală măsură  .

N.B : Ai strâns ceva ani în politică, spuneai că la 16 ani ai depus prima cerere de adeziune la un partid ?!

A.D : Da! La anul împlinesc 20 de ani de când am fost înregistrant ca simpatizant al PNŢ-CD , iar în ziua în care am împlinit 18 ani am devenit membru al partidului. În modul cel mai sincer vă spun că eu doream să mă înscriu în PNL, ca admirator al lui Ionel Brătianu şi al perioadei  interbelice. Eram elev al liceului Economic şi în drum spre casă m-am oprit la PNT-CD, (principalii aliaţi ai PNL din CDR )  să  întreb  unde este sediul liberalilor. Acolo secretarul organizaţiei, dl Stoica sau Nea Fănică Verticalul cum îi spun apropiaţii, m-a convins să mă înscriu în partidul lui Corneliu Coposu. Era o perioadă romantică a politicii din România, când dorinţa mea ca tânăr era să îndepărtăm de la conducerea ţării fostele structuri comuniste reprezentate de Ion Iliescu şi  PDSR.

N.B : Şi a de atunci …?

A.D: De atunci am ratat o singură campanile electorală, am putut vedea politica deopotrivă cu ochii coplilului care distribuie pliante, lipeşte afişe, convinge alegătorii în baza unui crez, dar şi ca persoană implicată în structurile de decizie. Am câştigat prima funcţie de conducere într-o structură politică de tineret la vârsta de 19 ani .

N.B : S-au strâns şi  10 ani  de PNL ?

A.D: Da îi voi împlini pe 25 octombrie, de ziua Armatei . A fost cea mai bună decizie a mea de până acum, aşa cum m-am aşteptat, în PNL  am găsit  îmbinarea perfectă a idealurilor mele de dreapta, respectul pentru istoria şi tradiţiile româneşti, am învăţat politică în cea mai puternică filială liberală din ţară.  Este partidul din care am să mă pensionez  în politică, cu continuitate deplină !

N.B: Daniel Ştefan Drăgulin, primarul municipiului, este unchiul tău , colegul tău de partid şi primarul muncipiului …ai ceva de completat ?

A.D : Cu dl D.S. Drăgulin sunt coleg de partid din anul 2003, îmi aduc aminte că  în anul 2000 eram în campania electorală în echipe diferite şi îl combăteam pe la mesele de familie şi parastasuri (râde). Acum suntem în aceiaşi echipă şi mi-ar plăcea ca lucrurile să rămână aşa. Cât despre faptul că îi sunt nepot … şi tatăl meu a fost implicat în politică, a fost în mandatul trecut consilier municipal al Călăraşiului … eu nu am o problemă cu acest lucru, ştiu să separ familia de politică.  Fiecare dintre noi avem drumul nostru şi ne asumăm ceea ce facem în politică şi nu numai. Mi-aş dori ca şi electoratul să ne judece la fel,  lăsând la o parte prejudecăţile.

N.B :  Care sunt proiectele tale politice !

A.D : Pot spune că proiectul imediat pentru mine este Klaus Iohannis – Preşedinte al  României . Pe termen lung am două proiecte în care cred. Unul este continuitatea proiectului de dezvoltare a judeţului Călăraşi, iniţiat şi pus în practică de mai bine de 10 ani de domnul preşedinte Răducu Filipescu şi echipa pe care o conduce. Al doilea este unul intern al PNL, lansat de preşedinţii Tineretului National Liberal de la Dan Motreanu incoace, prezentat ca rezoluţie la congresul din iunie, numit  PNL 2020 ce conţine dezvoltarea pe termen lung a partidului şi a societăţii româneşti în ansamblu.  Mai cred de asemenea că liberalii călărăşeni cu care am făcut politică, de-alungul vremii, la nivel de tineret şi au confirmat deja în structurile politice şi administrative, reprezintă o soluţie serioasă şi competentă pentru viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat al judeţului.

N.B : Poţi să enumeri câţiva dintre ei ?

A.D : Nicolae Chirana (directorul AJOFM), Dumitru Nicolae (director adjunct ITM), Marian Căşaru (director OPC), Mihai Neagu (director Muzeul de Istorie Olteniţa), Geanni Taflaru (director Complexul de Servicii Comunitare Olteniţa), Nedelcu Aniel (primar comuna Borcea), Vătafu Constantin (şef cabinet – Deputat Dan Motreanu), Radu Iulian (primar comuna Dichiseni), Florin Drăgan (director Confort S.A), Melente Dan (consilier local Ciocăneşti), Iulian Lascu (consilier local Borcea) şi cu siguranţă  lista poate continua încă pe atât. Toţi cei menţionaţi aici au avut de-a lungul timpului funcţii în conducerea TNL Călăraşi.

Câteva repere din CV-ul lui Alin Drăgulin ce m-au determinat să fac acest interviu :

Director executiv A.D.I. ECOAQUA, Subsecretar de stat-vicepreşedinte ANRSC, Director General Trocadero S.A Bucureşti, inginer A.D.I. ECOAQUA, director Direcţia Judeţeană de Tineret,  profesor marketing Liceul Economic şi Ştefan Bănulescu , Consilier Municipal, Consilier Judeţean .

Nelu Balasa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page