Familie, Lifestyle — martie 30, 2014 at 16:58

Alimente care îţi pot modifica mirosul corpului

by

Genele influenteaza mai mult culoarea ochilor si a parului. Genele duc si la formarea unei amprente proprii, “mirosul” pe care il emiti natural si care este numai al tau. Cu timpul, spun dermatologii, mirosul corpului se modifica. Pe masura ce imbatranim, bacteriile de la nivelul corpului isi modifica activitatea.

aromatInsa si alimentatia contribuie la modificarea mirosului natural al corpului, asa cum usturoiul sau ceapa au o influenta majora asupra mirosului respiratiei.

Iata care sunt alimentele care iti pot modifica mirosul corpului, potrivit dermatologului Debra Jaliman, purtatorul de cuvant al Academiei Americane de Dermatologie.

1. Broccoli, varza si conopida

Legumele crucifere contin sulf si pot sa-ti “tulbure” mirosul la o ora dupa ce le-ai consumat. Efectul poate dura pana la 6 ore. Asta nu inseamna ca trebuie sa le eviti din alimentatie, mai ales ca sunt foarte sanatoase. Pentru a minimaliza efectul secundar, opareste aceste legume in apa cu sare de mare. Procesul va indeparta substantele chimice care contribuie la alterarea mirosului corpului.

2. Carnea rosie

Aminoacizii din carnea rosie lasa in intestine reziduri. Enzimele din intestine descompun aceste reziduuri care ajung apoi sa se combine cu bacteriile din piele in timpul procesului de transpiratie. Efectele incep sa se simta la doua ore dupa ce ai consumat carne rosie si pot dura cateva ore sau cateva saptamani, in functie de chimia proprie organismului.

3. Peste

Nu incape indoiala ca pestele este un aliment sanatos. Acizii grasi omega-3 sunt esentiali pentru o buna functionare a creierului si joaca un rol decisiv in reducarea riscului de boli cardiovasculare. Insa pesti precum tonul sau somonul contin colina, un complex din grupul vitaminelor B care pot altera mirosul corpului. Efectul poate aparea la o zi de la consumarea pestelui. Exista oameni care sufera o “complicatie” in urma consumului de peste – “sindromul mirosului de peste”, care poate fi tratat cu ajutorul antibioticelor.

4. Junk food si mancare procesata

De vina sunt continutul ridicat de zahar procesat si indexul glicemic ridicat al respectivelor alimente, care altereaza mirosul corpului atunci cand substantele din alimente intra in contact cu bacteriile de la nivelul pielii. De asemenea, alimentele procesate nu au clorofila, substanta gasita in legume care actioneaza ca un absorbant de mirosuri neplacute.

5. Dieta scazuta in carbohidrati

Nu doar alimentele bogate in carbohidrati iti schimba mirosul corpului, ci si cele scazute in carbohidrati. Pentru ca nu mai are ce “arde”, corpul incepe sa consume din depozitele de grasime. Partea buna este ca slabesti, partea proasta este ca mirosul pielii se accentueaza. Poti observa diferenta la cateva zile dupa ce ai inceput dieta scazuta in carbohidrati.

Indiferent care este motivul pentru care ti se schimba mirosul corpului, daca aceasta situatie persista si este deranjanta, cere sfatul medicului.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page