Lifestyle, Sănătate — octombrie 29, 2013 at 17:44

Alimentaţia este foarte importantă pentru corp şi minte

by

fructe si legumeStiu ca traim intr-o lume in care extremele parca sunt la ele acasa. Apar tot felul de teorii despre absolut orice: hrana, meditatie, dezvoltare personala, sanatate, creativitate, religie, spiritualitate. Cu toate astea nu putem sa ignoram faptul ca alimentatia este foarte importanta pentru corp si minte.

Sunt enorm de multe materiale despre alimentatie insa eu n-am scris niciunul pina acum, asa ca imi pun si eu gandurile pe alb, fara a le atribui pretentii academice. Pur si simplu asa traiesc si cred! Imi plac parerile oamenilor dar respect parerile oamenilor bazate pe experiente proprii, nu pe teorie!

Majoritatea oamenilor mananca, nu se alimenteaza. Majoritatea oamenilor mananca DOAR pentru placerea gustului si umplerea stomacului si nu iau in calcul impactul ulterior al produselor inghitite. Gustul este in gura, restul cosmarului abia urmeaza si se desfasoara pe termen mic/mediu/lung.

Vegetable and fruits food still-life

Numai daca te uiti la imaginea de mai sus si te umpli de energie si bucurie. Priveste un pachet de carne congelata si nu cred ca energia aparuta se apropie in sinceritate de cazul nr 1. 🙂

Mintea a fost obisnuita cu anumite alimente si atunci cand nu i le oferi face scandal. Nu e vorba despre supravietuire aici. Multi spun: eu fara X sau fara Y aliment nu pot functiona. Oh da! Tu cine?

Cand ai un autoturism diesel mergi la alimentare si-i pui motorina in rezervor, nu benzina, nu miere, nu faringosept, chiar daca faringoseptul ii poate lasa o urma maronie pe capac, destul de frumoasa. Nu ne gandim la frumusetea carburantului: aia ii trebuie, aia ii dau. Si la om ar trebui sa fie la fel.

raw veganDe cativa ani am lasat carnea deoparte (aaa, esti dintr-ala…ar zice unii). Ei bine, nu, nu sunt dintr-ala, pentru ca nu am facut-o nici pentru ca e la moda (drept dovada au trecut anii si nu m-am intors la vechile obiceiuri), nici impus de starea de sanatate ci pur si simplu pentru ca aveam discutii cu diverse persoane pe tema asta si vroiam sa pot discuta in cunostinta de cauza, experimentand pe mine ceea ce altii traiau. Astfel, planul initial a fost de 3 luni fara carne/lapte/brinza/oua. Am stat 9 luni asa, am slabit frumos, mi s-a deschis apetitul pentru sport (ignorasem acest aspect ani buni), energia era una buna asa ca am lasat carnea deoparte, am inclus lactatele cind si cind, daca vreun fel de mancare imi face cu ochiul, la fel si ouale.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page