Horoscop, Lifestyle — martie 8, 2014 at 13:39

Alimentaţia conform Zodiacului – partea a 2-a

by

zodiile2Cea mai importantă caracteristică a zodiilor este împărţirea pe elemente. Este util să cunoaştem cărui element îi aparţine fiecare zodie în parte pentru că, ţinând cont de acesta, putem alege un mod de viaţă care să corespundă vibraţional semnului.

SEMNE DE FOC: Berbecul, Leul, Săgetatorul
SEMNE DE PAMANT: Taurul, Fecioara, Capricornul
SEMNE DE AER: Gemenii, Balanţa, Vărsătorul
SEMNE DE APA: Racul, Scorpionul, Peştii.

Dacă dorim o viaţă armonioasă, plină de sănătate şi evoluţie spirituală trebuie să începem să gândim holistic. Omul trebuie văzut în ansamblul lui: fizic, mental, emoţional, spiritual. Toate acţiunile noastre trebuie făcute pentru a ne dezvolta unitar la nivelul fiecărui plan în parte. Este inutil să fim evoluaţi spiritual dacă nu ne putem ridica din pat de boală, sau să fim sănătoşi tun dacă nu putem comunica cu Dumnezeu.

Hrana ar trebui aleasă şi în funcţie de zodie, de laturile pe care dorim să le dezvoltăm şi de ceea ce ne interesează ca evoluţie spirituală.

ZODIA BALANTEI(23 septembrie – 22 octombrie)

balantaFiind guvernate de Venus în semn de aer, Balanţele au o vitalitate scăzută fiind firi artistice, rafinate. Venusienii sunt campioni ai comunicării, ai diplomaţiei şi ai acţiunii. Au un farmec aparte şi caută toată viaţa să îşi asigure echilibrul în toate planurile. Lipsa de efort le poate aduce migrene sau alte dureri de cap sau stări inexplicabile de rău. Balanţa guvernează:rinichii şi vezica urinară, iar la bărbaţi – prostata, partea lombară a coloanei vertebrale şi nervul facial. Au o tendinţă crescută în a reţine toxinele şi acest lucru le poate aduce disfuncţii renale, limfatice, biliare sau ale căilor urinare.
Balanţele trebuie să consume multe cereale, fructe de pădure, sparanghel, fasole şi au compatibilitate cu toate condimentele, dar în mod special cu ardeiul iute.  Menta îi ajută pe nativi în menţinerea echilibrului mental.
Aromoterapia: ulei sau parfum de trandafiri imperiali, de zambile şi de toporaşi, care acţionează benefic asupra sistemului nervos. Pentru stimularea creativităţii trebuie să folosească uleiuri volatile de mentă, tamâie, eucalipt şi busuioc. În casă e important să se simtă miros de santal, muşcată, iasomie sau cireş, care le va conferi calm şi echilibru. În cazuri de stres maxim, lemnul de cedru, chiparosul şi portocalul, le vor reda încrederea în sine.
Vitamina indicată: F.
Dacă vrei să cucereşti o balanţă ai nevoie de atmosferă sofisticată, dar plină de armonie şi calm. Nativii acestei zodii vor aprecia o masă echilibrată şi miresme de santal, cireş sau iasomie.

ZODIA SCORPIONULUI(23 octombrie – 21 noiembrie)

scorpionAceşti nativi sunt guvernaţi de două energii puternice: Marte şi Pluto, ceea ce le conferă un temperament paradoxal. În aparenţă sunt întruchiparea calmului (în astrologie se face referire adesea la “masca scorpionică”), datorat autocontrolului plutonian, dar de sub această mască tâşnesc crizele marţiene, capabile să reducă la tăcere până şi pe cel mai vajnic dintre Berbeci. Au extrem de multă energie şi sunt extrem de săritori. Se confruntă adesea cu sentimente contradictorii şi nu de puţine ori pot fi adevăraţi atacatori. Ei caută provocarea în orice: la serviciu, acasă, în relaţii, în prietenii. Nu suportă sărăcia şi nici dezordinea.
În reprezentarea astrologică a corpului uman, Pluto guvernează organele genitale externe şi interne, colonul, parţial prostata, rectul şi anusul, nasul şi nervii auditivi.
Mâncăruri benefice: mâncărurile condimentate, ceapa, urzica, spanacul, leurda, salata, prazul şi ardeii capia. Adoră peştele, fructele de mare şi bucătăria complexă.
Uleiuri esenţiale: un puternic efect liniştitor şi afrodiziac îl au asupra lor esenţa de glicină, uleiul de rododendron şi cel de aloe.
Plantele medicinale corespondente Scorpionului sunt: mintea mâţei, alunul de munte şi porumbarul.
Scorpionii trebuie să se ferească de hemoroizi şi de maladiile venerice. Bărbaţii fac adesea prostatită, iar femeile au probleme cu organele genitale.
Vitaminele indicate: P si B12.
În aromoterapie se vor folosi esenţe de iasomie, trandafir, ienupăr, lămâie, şi flori de câmp. Tuberoza le creşte capacitatea intelectuală, iar cedrul le alungă oboseala.
Pentru a cuceri un Scorpion ai nevoie în primul rând de un loc în care curăţenia şi ordinea să fie exemplare. O masă sofisticată şi uşoară, urmată de o baie cu sare, petale de trandafiri şi un masaj, îi vor face pe aceşti nativi să se simtă teribil de bine. Ambientarea trebuie să fie cu arome de trandafir, iasomie, lămâie. Pornirile sexuale excesive se pot domoli prin arome de muşcată, muşeţel şi ghimbir.

ZODIA SAGETATORULUI(22 noiembrie – 21 decembrie)

sagetatorJupiter este guvernatorul acestei zodii şi de aceea nativii au un temperament sanguin. Sunt vioi şi au un bun echilibru între stimuli şi reacţie. Le place să guste din plăcerile vieţii şi nu au măsură la mâncare şi băutura. Părţile corpului care corespund zodiei Săgetatorului sunt: ficatul, parţial vezica biliară, pancreasul, coapsele, partea sacrală şi coccisul coloanei vertebrale, nervul sciatic, circulaţia arterială în ansamblul ei. Mâncarea în exces şi băutura le afectează ficatul şi pancreasul, iar în timp pot suferi de obezitate sau afecţiuni digestive.
Este indicat consumul de citrice, coacăze roşii sau negre, ceapă, usturoi, carne uşoară, peşte. Plantele medicinale ale Săgetătorului sunt: anasonul, scorţişoara, melisa şi răşinile aromatice.
Vitaminele de care are nevoie un săgetator: F, K, B6, H2, I3 si I4.
Uleiuri esenţiale recomandate: frezie, ylang ylang, iasomie, cedru şi muşcată, care îi conferă acestui nativ echilibru interior, în timp ce calităţile artistice vor fi scoase la iveală de narcisă, busuioc, mentă şi rozmarin.
Dacă vrei să cucereşti un nativ săgetator poţi organiza o cină romantică cu mâncare asezonată cu rozmarin şi cimbru, într-o încăpere plină de arome de busuioc, salvie, mentă sau tămâie, care îi vor ajuta să devină vorbăreţi, distractivi şi glumeţi.

ZODIA CAPRICORNULUI(22 decembrie – 19 ianuarie)

capricornGuvernaţi de Saturn, nativii acestei zodii au un caracter fie închis, tensionat şi adesea depresiv, fie pot fi echilibraţi, sentimentali, protectori, având capacitatea de a cântări lucrurile înainte de a acţiona. Nu sunt înclinaţi către ezoterism, iar la acest capitol se lasă mai degrabă duşi de val decât să cerceteze prin propriile forţe.
În corpul omenesc, le corespund: scheletul osos, cu accent asupra genunchilor, pielea şi dinţii. Dacă sunt sedentari, ceea ce se întâmplă în rare cazuri, ei fiind recunoscuţi ca având înclinaţii către sporturi extreme, pot avea probleme cu articulaţiile, reumatismul şi atrofierea muşchilor.
Alimentele cu efect benefic asupra Capricornilor sunt cele care conţin amidon, cum ar fi: cartofii, pastele, malţul, ovăzul şi cele care conţin fier: vinetele, urzicile, leurda, salata, varza roşie, sfecla roşie, spanacul şi ciupercile. Fructul ideal pentru Capricorn este gutuia.
Plantele aromatice şi medicinale compatibile acestei zodii sunt: cânepa şi tătăneasa.
Vitaminele bune: C si L15.
În aromoterapie putem folosi cu succes: muşeţelul, levănţica, lămâia şi bergamota pentru combaterea stresului. Rozmarinul, chiparosul şi grapefruitul vor ajuta la echilibrarea energetică, iar caprifoiul îi va ajuta să-şi menţină echilibrul fizic.
Dacă vrei să cucereşti un Capricorn trebuie să fii gata să îi oferi o ieşire în natură care să fie însoţită de o masă plăcută, în stil rustic. Bradul, cedrul, narcisa, zambila şi levnţica te vor ajuta să aduci în casă mirosul naturii şi acest lucru îl va cuceri definitiv pe acest nativ.

ZODIA VARSATORULUI(20 ianuarie – 18 februarie)

varsatorSunt guvernaţi de Uranus şi acest aspect îi face sa acumuleze cu uşurinţă stresul. Acest lucru îi poate face să devină ursuzi. Sunt independenţi, schimbători şi se pot detaşa oricând de orice situaţie. Sunt foarte greu de înţeles şi au puţini prieteni care să îi cunoască aşa cum sunt în realitate. Sunt încăpăţânaţi şi nediplomaţi şi văd în orice persoană un posibil agresor. Au nevoie de un program creativ, nu repetitiv, căci rutina îi omoară.
Vărsătorul guvernează: circulaţia sanguină periferică la nivelul gambelor, încheietura gleznei, sistemul nervos simpatic, cortexul cerebral şi nervul spinal. Vărsătorii sunt predispuşi la accidente, de la cele auto, până la cele ale sistemului nervos. Pot suferi de varice şi artrită datorită unui sistem periferic deficitar.
Alimentele indicate sunt: fructele exotice, citricele, caisele, curmalele, prunele, merele, salata sau carnea uşoară. Au nevoie de ardei iute, piper, curry, chilli şi hrean.
Vitaminele indicate sunt: toate cele din complexul B.
În aromoterapie se pot folosi: tămâie, levănţică, ylang ylang, trandafir, pentru relaxare şi armonie.
Dacă vrei să cucereşti un vărsător ai nevoie de arome ca santal, tămâie, vanilie şi rozmarin. Mâncarea nu trebuie să fie una complicată şi care să necesite mult timp, deoarece vărsătorul preferă să stea de vorbă cu tine în loc să piardă timpul în bucătărie.

ZODIA PESTILOR(19 februarie – 20 martie)

pestiNeptun le conferă acestor nativi un caracter aparte: sunt veseli, joviali, plăcuţi, inteligenţi, ei fiind capabili să se integreze perfect în orice mediu social. Pe de altă parte, sunt hipersensibili şi reacţionează la orice stimul exterior. Orice disconfort le poate provoca simptome fizice şi de aceea pot fi tentaţi să se refugieze în alcool, tutun, medicamente, droguri, etc.
La nivel fizic, Neptun guvernează: labele picioarelor, sistemul limfatico-ganglionar şi ţesutul reticulo-endotelial. Vitalitatea peştilor e scăzută, ceea ce de multe ori se datorează stresului, oboselii sau abuzului. Organismul lor are tendinţa de a reţine toxinele, ceea ce îi obligă la un regim alimentar echilibrat. Peştilor le sunt prielnice alimentele cu un înalt conţinut de lichide cum ar fi: pepenii, dovleceii, castraveţii, salata verde, supele şi ciorbele. De asemenea, le este recomandat ceaiul de tei, cicoare sau iasomie.
În aromoterapie sunt indicate: floarea de portocal, iasomia, bujorul, glicina, teiul şi muşchiul de copac.
Dacă vrei să cucereşti un peşte trebuie să îl surprinzi cu o ieşire în oraş. Locaţia aleasă trebuie să fie una în care peştele să se poată etala în toată splendoarea lui. Nu pune mare preţ pe mâncare, dar trebuie să îi oferi băuturi exotice spectaculoase. O încăpere cu miros de tei sau iasomie îl va face să se simtă  foarte bine.

Citeşte şi pentru zodia Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara

Respectând tendinţele fiecărei zodii şi cumulând cu informaţiile particulare, corespondente fiecărei persoane în parte, am convingerea că putem realiza adevarata magie culinară, arta care îmbină hrana cu ezoterismul.

sursa:terapii.net

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page