Sport — februarie 13, 2018 at 14:07

Alexa, încântat de cele şapte achiziţii pe care le-a făcut Dunărea Călărași în această iarnă

by

Chiar dacă a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe primul loc, e principala favorită la promovare şi are o serie de 18 meciuri fără înfrângere în campionat, dintre care 15 sunt victorii, Dunărea Călăraşi şi-a completat lotul în această pauză de iarnă cu destul de mulţi jucători. Echipa lui Dan Alexa a adus şapte nume noi în lot şi, deocamdată, s-a despărţit doar de treii fotbalişti pe care i-a avut în lot în prima parte.

Fundaşii Alin Dobrosavlevici şi Gaston Mendy, mijlocaşii Paul Iacob, Dino Spehar şi Alexandru Avram şi atacanţii Alexandru Stoica şi Ciprian Rus vor îmbrăca tricoul Dunării în partea a doua a sezonului.

“Sunt jucători care au evoluat chiar şi în Liga 1. Jucători pe care îi cunosc, jucători tineri, care au încă un potenţial de progres. Pot progresa foarte mult, sunt jucători care cred eu că ne pot ajuta. A crescut astfel şi concurenţa în cadrul echipei. În momentul ăsta sunt cam doi pe post. Avem nevoie de concurenţă. Sunt adeptul principiului potrivit căruia concurenţa naşte progres, pentru că în momentul acela îmi este mult mai uşor să pun presiune pe jucători”, a spus Dan Alexa, care a mai adăugat că îi va utiliza ca titulari doar pe jucătorii care se află în cea mai bună formă sportivă: “Vor juca cei care merită! Pentru jucătorii nou-veniţi e o perioadă de acomodare, sper să putem să-i ajutăm cu toţii să intre repede într-o formă fizică şi mentală bună. Sunt jucători care au meciuri în Liga 1, pe toţi îi cunosc şi cred că ne vor ajuta în acest mini-retur”.

Trei dintre cei şapte jucători noi aduşi în această iarnă au venit sub formă de împrumut. “Paul Iacob şi Alexandru Stoica sunt împrumutaţi de la Viitorul Constanţa până în vară, iar, atunci, în situaţia în care echipa promovează, se renegociază condiţiile pentru cei doi. La fel şi Dino Spehar, care este şi el împrumutat tot până în vară de la CFR Cluj. Atunci vom decide dacă va rămâne la noi sau nu”, a precizat preşedintele Florin Brişan.

Cei care au plecat de la Dunărea sunt atacantul Valentin Balint (acum la CS Mioveni), mijlocaşul Andrei Puşcaşu (împrumutat la SC Oţelul) şi mijlocaşul Andre Mesquita.

Alexa, mulţumit de lot

La general, Dan Alexa este mulţumit de lotul de care dispune pentru partea a doua a sezonului. “Da, cu siguranţă, sunt mulţumit de lot. Am mai spus-o, în primul rând trebuie să-i integrăm repede pe jucătorii nou-veniţi. Trebuie să începem bine pentru că, în eventualitatea unei victorii cu Hermannstadt, echipa va căpăta foarte multă încredere şi eu cred că va fi un moment important. Un moment psihologic foarte important chiar pentru ceea ce va urma. Pentru a promova cred că avem un lot care ne poate permite lucrul ăsta. Avem nevoie încă de omogenitate în eventualitatea în care cei nou veniţi merită să joace pentru că repet trebuie să-i integrăm şi asta este important”, a spus Alexa.

Antrenorul Dunării are şi o pierdere din stafful tehnic, acolo de unde preparatorului fizic Ovidiu Chiribici a lăsat Dunărea pentru ACS Poli Timişoara, să i se alăture lui Leo Grozavu. “Îmi pare rău că l-am pierdut pe preparatorul fizic Ovidiu Chiribici, care e în stafful lui Leo Grozavu. L-am avut luna acesta, a fost lângă noi, dar de la început asta a fost condiţia, ca în momentul în care Grozavu îşi găseşte echipă, pleacă cu el. Ştiţi foarte bine că Grozavu a găsit Timişoara. Îi doresc multă baftă!”, a spus antrenorul echipei călărăşene.

Până la reluarea campionatului, programată pe 24 februarie, sâmbătă, 17 februarie, Dunărea va disputa ultimul amical al iernii, urmând a întâlni echipa brăileană Dacia Unirea. Se poartă discuţii ca aceast joc să aibă loc la Călăraşi.

Sursa: http://liga2.prosport.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page