Anunţuri, Ultimile Știri — ianuarie 29, 2014 at 13:41

ALERTĂ METEO! COD ROŞU în 6 judeţe. VISCOLUL va dura minim 7 ore

by

COD ROŞU. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis la ora 13.00 un nou COD ROŞU, pentru şase judeţe din Sud-estul ţării. Avertizarea COD ROŞU de viscol este valabilă începând cu ora 15.00 şi va expira la ora 22.00. Judeţele vizate de CODUL ROŞU sunt judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

cod rosu

CODUL ROŞU. JUDEŢELE vizate de CODUL ROŞU sunt Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Tulcea.

Intre orele : 15:00 si 22:00

In zona : judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

Se vor semnala : intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero. Observaţii: până la ora 12, în toată zona avertizată, vântul şi ninsoarea au fost în intensificare progresivă.

CODUL ROŞU presupune că se întrunesc condiţiile standard pentru acest tip de avertizare – grosimea stratului de zăpadă de peste 50 cm, viteza vântului de peste 80 km pe oră şi o intensitate a ninsorii de peste 10-15 cm/oră

Victor Ponta anunţă că starea de alertă poate fi extinsă şi pentru alte judeţe.

Membrii comandamentului pentru situaţii de urgenţă se vor reuni la ora 15.00, fiind posibil ca starea de alertă să fie extinsă şi pentru alte judeţe afectate în mod deosebit de intemperii, a anunţat premierul Victor Ponta

COD ROŞU. Probabilitatea ca Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) să emită, miercuri după-amiază, COD ROŞU de ninsori şi viscol pentru anumite zone este foarte mare, a anunţat directorul ANM, Ion Sandu.

COD ROŞU. La ora 10,30 prim-ministrul Victor Ponta a fost prezent la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) împreună cu minstrul Mediului, Rovana Plumb, pentru a se informa cu privire la evoluţia condiţiilor meteo.

COD ROŞU. Ion Sandu, directorul ANM, a declarat la întâlnirea cu Victor Ponta că sunt foarte mari şansele ca, în cursul după-amiezii, să se întrunească cele trei condiţii pentru emiterea unui nou COD ROŞU în anumite zone şi Sud-estul ţării.

“Este foarte probabil ca să avem iarăşi un cod roşu. Vestea bună este că viscolul se opreşte mâine spre prânz, nu e la fel de lung ca cel anterior”, a precizat Ion Sandu. Zona Dobrogei va fi cea mai afectată.

“Să fie clar pentru toată lumea: astăzi este rău”, a declarat Victor Ponta. Acesta a precizat că emiterea unui cod roşu se face în funcţie de anumite criterii ştiinţifice, standard. ISU şi Armata sunt pregătite să intervină, a mai spus şeful Executivului.

“Eu sunt aici, nu pentru că nu am încredere în dvs, ci pentru a transmite un mesaj că tot ce se întâmplă aici este la nivel european. Instituţiile să se bazeze suta la sută pe informaţiile dvs”, a completat Ponta.

Vântul ar putea trece pe alocuri de 90 km pe oră, au precizat meteorologii. Stratul de zăpadă va trece de 50 cm.

CODUL ROŞU ar putea fi emis în urma unui consiliu de prognoză din cadrul ANM şi ar putea intra în vigoare începând cu orele amiezii.

TRAFIC ÎNCHIS pe A2, A3 şi mai multe drumuri naţionale

UPDATE, ora 11,30: Un tren cu 30 de persoane a fost blocat în Blătăreşti, jud. Călăraşi. Trenul circula pe ruta Bucureşti – Olteniţa. 

UPDATE, ora 11,15: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza viscolului și vizibilității reduse, începând cu ora 11:15, a fost luată măsura închiderii traficului rutier, în ambele sensuri, pe D.N. 22 între localitățile Râmnicu Sărat (județul Buzău) și Brăila.

COD PORTOCALIU. De la ora 6 dimineaţa, avem COD PORTOCALIU de viscol şi zăpadă pentru Bucureşti şi 14 judeţe. Ninsorile şi viscolul au dus deja la închiderea autostrăzilor A2, A3 şi la blocaje pe mai multe drumuri naţionale.

UPDATE, ora 10,15: Traficul pe Valea Oltului este BLOCAT din cauza răsturnării unui TIR. Se preconizează că drumul va fi deblocat în următoarele ore.

COD PORTOCALIU. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a fost luată măsura închiderii traficului rutier pe Autostrada A3 București – Ploiești și pe A2, tronsonul kilometric 12 – 65 (București – Lehliu).

Precizăm că segmentul Lehliu – Fetești (km 65 – 143) al acestei autostrăzi era deja închis, astfel încât, la această oră, pe autostrada A2 nu se circulă pe tronsonul București – Fetești.

De asemenea, a fost oprită circulația autovehiculelor și pe DN2, tronsoanele Sinești – Ciocârlia (județul Ialomița) și Buzău – Mihăilești – Glodeanu (județul Buzău).

Sursa:realitatea.net

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page