Anunţuri, Ultimile Știri — mai 6, 2014 at 17:35

„ALEGE VIAŢA!” – ACŢIUNE PENTRU CONŞTIENTIZAREA IMPORTANŢEI FOLOSIRII CENTURII DE SIGURANŢĂ

by

În perioada 6 – 7 mai a.c., pe raza judeţului Călăraşi se va desfăşura o acţiune de verificare în trafic a obligaţiei portului centurii de siguranţă de către  conducători auto şi pasageri

alege-viataPoliţiştii rutieri, care vor efectua activităţi de reducere a riscului rutier pe raza judeţului, vor urmări respectarea prevederilor legii privind utilizarea centurii şi a sistemelor de siguranţă.

La acţiuni vor participa poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi, precum şi poliţişti rutieri din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti şi secţiilor de poliţie rurală.

alegeviataParticipanţii la trafic, în calitate de conducători auto şi pasageri, trebuie să cunoască următoarele:

– Legislaţia în vigoare prevede obligativitatea utilizării centurii de siguranţă, atât în localităţi cât şi în afara acestora, pentru toţi ocupanţii locurilor prevăzute cu asemenea dispozitive. Acestea trebuie folosite chiar şi pe distanţe scurte, în traficul local.

– Centurile nu sunt proiectate pentru confort, ci pentru siguranţă;

– Folosirea centurii de siguranţă, în cazul unei coliziuni, creşte şansele de supravieţuire;

– Pentru a fi eficientă, centura de siguranţă trebuie utilizată corect, reglând înălţimea acesteia astfel încât să treacă peste mijlocul umărului şi nu peste gât, ajustând-o astfel încât să stea bine întinsă (lipită de bust şi bazin), fără a fi răsucită sau trecută peste obiecte solide ori casabile purtate în buzunare (ochelari, pixuri etc.).

Pentru reducerea riscului de victimizare a participanţilor la trafic, poliţiştii recomandă:

ALEGE VIAŢA! RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page