Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Comunicate de presă — February 2, 2019 at 14:51

Alege prioritățile orașului tău! Votați Proiecte prioritare Zona Metropolitană Călărași

by

Banca Mondială în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice subnaționale a identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.

image description

În continuare, cetățenii și actorii locali sunt invitați să se implice în ierarhizarea acestor proiecte prin accesarea chestionarului de la linkul următor: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk.

Selecţia ideilor de proiecte pentru fiecare municipiu a avut loc în urma unor scrisori de solicitare din partea Băncii Mondiale transmisă către primăriile reşedinţă de judeţ, consiliile judeţene şi prefecturile din ţară pentru identificarea unei liste de cel mult 10 proiecte strategice de infrastructura, cu impact metropolitan.

Proiectele selectate îndeplinesc următoarele criterii:

1) sunt incluse într-un document strategic de referinţă (Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, Planul Urbanistic General, Master Planul General de Transport etc.).

2) valoarea minimă (individualizată pentru fiecare judeţ) este în cazul judeţului nostru de 3 milioane de euro;

3) necesită indicarea sursei de finanţare potenţială (UE, fonduri guvernamentale sau alte surse).

Rezultatul aşteptat al acestei campanii constă în ierarhizarea, identificarea acestor proiecte strategice, stabilirea clasamentului acestora în funcţie de importanţa lor pentru fiecare comunitate locală . Mecanism: fiecare cetăţean accesează linkul către chestionar (kwiksur-veys.com/s/e7k9afsk), alege oraşul Călăraşi şi ierarhizează proiectele generate pentru oraş, de la 1 la 10, în funcţie de importanţa şi impactul asupra comunităţii locale şi a regiunii metropolitane.

Campania se va finaliza printr-o listă de proiecte prioritare strategice, pentru fiecare dintre cele 40 de reşedinţe de judeţ din România şi pentru municipiul Bucureşti.

“Alege priorităţile oraşului tău” este o campanie de implicare civică în viitorul municipiului, desfăşurată până pe data de 22 martie 2019. Banca Mondială în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) şi cu sprijinul autorităţilor publice subnaţionale a identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru Bucureşti şi cele 40 de reşedinţe de judeţ din România.

În continuare, cetăţenii şi actorii locali sunt invitaţi să se implice în ierarhizarea acestor proiecte prin accesarea chestionarului de la linkul următor: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk. Această activitate îşi propune identificarea proiectelor metropolitane cele mai importante pentru comunitatea locală.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.