Lifestyle, Sport — iulie 26, 2016 at 11:56

Alearga și TU… SÂMBĂTA DIMINEAȚĂ, în CĂLĂRAȘI!

by

[4000x1480]CoverDespre beneficiile sportului s-au scris materiale, s-au înregistrat emisiuni, au fost promovate de către medici sau profesori în școli. Bănuim cu toții cât bine poate face măcar o ora de sport pe zi, dar ce ar fi să ne și convingem singuri? Din cap pana în picioare toate organele corpului sunt modificate atunci când facem mișcare și nu mai vorbim de starea de bine și optimism pe care o simți în fiecare centimetru din corp.

Ei bine, fiind autodidact în ceea ce privește practicarea sportului pentru propria-mi sănătate și zăpăcind News Feed-ul pe Facebook, am dat de o comunitate de oameni foarte tari, care au aceeasi pasiune ca și mine: alergarea! Iar în cele ce urmează, aș vrea să vă povestesc câte ceva despre ei!

ALERGAREA DE SÂMBĂTĂ CĂLĂRAȘI, căci așa se numesc ei pe facebook  (https://www.facebook.com/alergareadesambata/ ) sunt o comunitate de oameni care practică sport și vor să îi învețe și pe alții să o facă. Își dau întâlnire în fiecare sâmbătă dimineața, la ora 8:00 în parcul Dumbrava (în spatele Terasei Zoo, lângă țarcul de câini), fac încălzire 15 minute, după care fiecare începe să alerge în ritmul lui, aleargă 5 tururi de parc plus o bucla de 300 de m pentru cei care nu sunt “entry level”, se cunosc de fiecare dată când se alătură persoane noi comunității lor, glumesc, râd, se simt bine și fac chiar și poze pe care le postează ulterior pe pagina lor de facebook.

Echipa Alergarea de Sâmbătă Călărași încurajează oamenii să facă sport și îi învață o mulțime de lucruri despre beneficiile sportului în viața lor. În definitiv atitudinea determina altitudinea, deci cât de greu poate fi să realizezi ceva (orice) în viață, după ce ai reușit să te pregătești și să termini un maraton, spre exemplu? Pentru că cei de la Alergarea de Sâmbătă Călărași se antrenează împreună și pentru diverse competiții top level. Bineînțeles, cei care deja au dus pasiunea la nivel de performanță, iar asta nu înseamnă că nu poți și TU! [4000x1480]Cover

Vorbind cu cei din Echipa Alergarea de Sâmbătă Călărași am aflat că NU EXISTĂ limită de vârstă pentru a te alătura lor. Îmi spuneau că sunt de părere că, în fond copiii devin ceea ce văd în jurul lor, așa că cea mai bună metodă de a îi inspira pe copii a fost aceea de deveni ceea și-au propus, cei din Echipă, să devină. Asta nu înseamnă ca ei trebuie să devina alergători, triatloniști, vorbitori inspiraționali etc., ci niște oameni capabili sa adopte decizii ancorate în propriul sistem de valori, să își învingă temerile, să își depășească în mod constant limitele (și limitările) și să devină, la rândul lor, modele pentru cei din comunitatea lor și pentru generațiile următoare. Iar această motivație vine și din relaxarea psihică pe care o dă practicarea unui sport!

[4000x1480]Cover

Este că sunt chiar tari?! Hai și tu să te alături comunității Alergarea de Sâmbătă Călărași, dacă vrei să faci sport gratuit, dacă vrei să înveți cum să te antrenezi corect și mai ales, să te simți bine, să socializezi și să cunoști oameni noi, în timp ce faci sport.

Pentru mai multe detalii despre Alergarea de Sâmbătă Călărași, accesați și dați LIKE paginii lor de Facebook: https://www.facebook.com/alergareadesambata/ !!!

CRISTINA BOBOC

Tags

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page