Politica, Politica locala — noiembrie 25, 2016 at 11:28

ALDE solicită deblocarea fondurilor pentru transplantul pulmonar

by

Situaţia in privinţa transplantului pulmonar este una care nu mai poate aştepta amânare. Lucrul acesta nu pare a-l interesa pe ministrul Sănătăţii. Guvernanţii ar trebui sa fie preocupaţi de sănătatea românilor, de asigurarea tuturor condiţiilor pentru a se trata in ţară. Nu este normal, dacă există posibilitatea de a se realiza transplant in România, sa blochezi activitatea spitalului prin controale şi nealocare de fonduri. Ministerul are sume importante de bani pe care nu le-a utilizat şi care ar putea fi redirecţionate in această zonă. Insă, trebuie să mai existe şi interes din partea guvernanţilor pentru sănătatea românilor.

Prin tot demersul sau mediatic de miercuri, ministrul Voiculescu nu face decât să mute atenţia de la problemele ce ţin de Ministerul Sănătăţii, pe care il conduce, la medici, la instituţii terţe. Intrebarea pe care în mod normal o adresăm este următoarea: dacă există posibilitatea transplantului in România, de ce să nu profităm de această facilitate? Ministrul nu a facut nimic timp de un an de zile, iar acum, pe final de mandat, a descoperit că sunt probleme in privinţa transplanturilor, într-un moment in care cei de la Spitalul Sfânta Maria solicită deblocarea fondurilor şi fac o plângere penală pe numele ministrului, pentru modul in care a gestionat această problemă.

Este revoltătoare atitudinea ministrului, care arată că nu îi pasă de viaţa pacienţilor, ci este mult mai interesat să îi trimită pe aceştia la Viena. Domnul ministru face investigaţii în spitale, face investigaţii peste tot, doar pentru a ascunde incompetenţa acestui guvern şi a sa personală. Avem investigaţii peste tot şi cam atât, deoarece nu avem rezultate, nu vine cu soluţii la problemele pe care le identifică.

Ministrul Voiculescu trimite corpul său de control să facă verificări in spitale, iar in tot acest timp se blocheaza activitatea unităţilor. Ce se întamplă cu operaţiile care ar trebui să aibă loc? Sunt oameni care aşteaptă cu lunile să intre in sala de operaţii si nu aveau nevoie de incă un obstacol în calea sănătăţii lor.

Deocamdată, asistăm la o bătălie în urma căreia au de pierdut pacienţii, cei care au nevoie de aceste transplanturi. In timp ce ministrul nu face altceva decât să acuze în stanga şi în dreapta, românii nu au in continuare acces la transplant. In acest moment, ministrul, nimeni altcineva, are de dat o serie de răspunsuri, trebuie să lămurească toate aceste aspecte ce ţin de problemele privind transplanturile, pentru că nu a fost altcineva in funcţie care să fie tras la răspundere pentru blocarea acestor fonduri, ci domnul Voiculescu.

Până când ministrul se va lămuri în privinţa a ceea ce are de făcut din funcţia pe care o ocupă, ar fi bine să deblocheze în cel mai scurt timp fondurile pentru transplanturi.

Cristinel Costel Onofrei,

candidat ALDE la Senatul României

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page