Dezvoltare personală, Lifestyle — februarie 5, 2014 at 15:51

Al şaselea simţ al femeilor…

by

În căutarea egalităţii sociale dintre bărbaţi şi femei, suntem nevoiţi să recunoaştem că, totuşi şi din fericire, suntem atât de diferiţi încât uneori ajungem să ne completăm perfect.

femei

Deşi paleta trăsăturilor este foarte colorată, se spune de când lumea că bărbaţii sunt mai puţin emotivi, că nu distinct detaliile, că trebuie să le explici direct şi concret pentru a înţelege sau că nu au vedere bilaterală. Descriere prea expeditivă pentru a relata adevărul complet despre lumea bărbaţilor extrem de complexă şi de alambicată.

În cazul femeilor, povestea are o altă magie – femeile au fost condamnate încă de la începuturi cum că ar avea puteri supranaturale, ba chiar au fost arse pe rug pentru capacităţile lor ce sfidează matematica.

Se spune că ele, frumoasele descendente ale Evei, simt şi văd ceea ce bărbaţii nu ar putea nici după zeci de studii de autocontrol. Pentru că ele au ceea ce omenirea a numit generic “al şaselea simţ”, intuiţia.

Intuiţia, sau al şaselea simţ, este acea necunoscută pe care ne bazăm când luam repede decizii care, deseori, ne pot schimba viaţa.Deşi nu a putut fi demonstrat fizic, nici măcar specialiştii în psihologie nu mai neagă existenţa celui de-al şaselea simţ… intuiţia.

“Intuitia constă în acea reacţie a creierului care corelează experienţele trecute cu indicii venite din exterior, într-un anumit moment, pentru a permite luarea unei dezicii. Pentru că se întâmplă atât de repede şi la nivel subconştient se numeşte un proces intuitiv”, se arată într-un studiu publicat în renumita revistă de specialitate “British Journal of Psychology”.

Femeile, pur şi simplu ştiu că trebuie să rămână sau nu lângă cineva, ceva le spune că partenerul le înşală/ că el este cel lângă care vor îmbătrâni/ că prietena lor le va trăda/ că aceea e rochia care îl va face să se îndrăgostească sau că vor rămâne singure pentru încă mult timp. Intuiesc când vor rămâne însărcinate sau presimt că unul dintre părinţi nu se simte prea bine.

Şi când le întrebi de ce au ajuns la această concluzie, care este formula fizică sau teoria psihologică ce le garantează această formă de adevăr, ele răspund: “Aşa am simţit”.

Un alt psiholog îmi spunea: “Intuiţia este calea ce leagă sufletul de minte” şi tind să cred că este adevărat pentru că, de cele mai multe ori, când cele două componente nu se înţelegeau, alegeam ce-mi spune intuiţia şi, dintr-o dată realizam că aceea era decizia pe care corpul meu (în întregime) o cerea.

Nu vreau să credeţi că anulez intuiţia masculină… ea există şi s-a dovedit că poate fi foarte puternică, doar că fiind asemuită unor adejective precum “uşor”, “sentimental”, “empiric”, bărbaţii s-au cam dezis de ea – “nu e, domne, suficient de puternică pentru un bărbat”.

Barbaţii care au experiență cu o mulțime de femei au dobândit o conștientizare vicleană a intuiţiei feminine, și-au dezvoltat chiar propria lor intuiţie pentru  a concura cu femeile. Jucătorii, au o capacitate supranaturală de a ști când o prietenă este se îndepărtează, sau un iubit este pe cale să trișeze. Ei știu mai bine decât bărbații mai puțin experimentați, ce să facă pentru a reduce pierderile atunci când sunt presaţi, în parte, bazându-se pe propriilor intuiţii rafinate și parțial bazându-se pe o capacitate mai bună de a manipula simţurile intuitive ale femei spre câștigul lor. Acesta este motivul pentru care unii dintre cei mai buni jucători sunt iubiţi de femei pentru că dețin perspicacitatea feminină ei înșiși.

Mai mult, femeile sunt mai atente la ceea ce se întâmplă în sufletul lor şi, astfel, oferă credibilitate chiar şi unor emoţii care aparent nu au sens. Intuiţia nu există fără sensibilitate.

Aşa, istoria a consemnat că intuiţia este al şaselea simţ al femeii şi, chiar dacă nimeni nu îi recunoaşte adevărata valoare, ea sigur mută munţii din loc. Iar bărbaţilor le e frică de ea. Trebuie doar ca femeile să o asculte…

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page