Comunicate de presă, Ultimile Știri — ianuarie 20, 2015 at 15:23

AJUTORUL DE MINIMIS PENTRU IMM-URI ÎN IMPAS

by

a-crescut-numarul-insolventelor-in-randul-imm-urilor-6301

 

În decursul zilei de 19 ianuarie 2015 Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri a făcut public anunțul prin care este se menționează neindeplinirea condiției de ridicare a clauzei suspensive din cadrul Acordurilor de finantare semnate pentru anul 2015 aferente schemei de minimis pentru investiții realizate de întreprinderile mici și mijlocii aprobată prin HG 274/2013 cu completările și modificările ulterioare nu sunt prevăzute în bugetul aferent anului 2015 (http://www.aippimm.ro/articol/comunicate/anunt-important-schema-de-minimis-pentru-investitiile-realizate-de-imm/).

“Anunțul publicat este unul menit să îngrijoreze profund atât mediul public, cât și mediul de afaceri. Vorbim de aproximativ 600 de firme beneficiare ale ajutorului de minimis aferent anului 2015, de crearea a 4000 de noi locuri de muncă în contextul unei nevoi acute de finanțare a mediului de afaceri. Situația trebuie remediată de urgență printr-un dialog la nivelul prim-ministrului, astfel încât firmele vizate să nu aibă de suferit. Așa cum în anul 2014 programul s-a desfășurat cu succes, firmele beneficiare realizând toate investițiile solicitate, în mod similar sunt absolut convins că există soluții și pentru situația de față. Îmi pun la dispoziția guvernului întreaga expertiză pentru a identifica modalitățile potrivite pentru depășirea situației de față”, a declarat Florin JIANU, fost ministru pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism.

HG nr. 274/2013 instituie o schemă de ajutor de stat având ca obiectiv acordarea de ajutoare de minimis pentru investiţiile realizate de întreprinderile mici şi mijlocii, prin alocări de la bugetul de stat, sub formă de sume nerambursabile, în procent de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare, pe o perioadă de 2 ani fiscali consecutivi, în limita creditelor bugetare aprobate, în limita echivalentului în lei al valorii maxime de 100.000 euro.

Pentru anul 2014, bugetul alocat programului a fost de 250.000.000 lei, 648 de IMM-uri au beneficiat de facilitate, iar 2285 de noi locuri de muncă au fost create.

 

CNIPMMR

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page