Comunicate de presă, Ultimile Știri — februarie 27, 2014 at 21:41

AJOFM Călărași: 966 de persoane în 2014 pot urma gratuit un curs de formare profesională

by

Cursurile-de-formare-profesionalaPentru anul 2014 , AJOFM Călărași are prevăzut în  Planul de Formare Profesională derularea a 63 de cursuri de re/calificare la care să fie curprinse 966 de persoane.  43 de cursuri vor fi organizate prin CRFPA Călărași, iar alte 20 cursuri prin furnizorii de formare profesională autorizați conform legii.

Domeniile de activitate pentru care se vor organiza programele de formare profesională sunt diverse, cursanții putând să obţină certificate de calificare în următoarele meserii/ocupații : agent securitate, brutar, bucătar, patiser, cofetar, măcelar, ospătar,  comerciant vânzător mărfuri alimentare şi nealimentare, lucrător în comerţ, dulgher, fierar betonist, electrician constructor, instalator instalații tehnico sanitare și de gaze, lucrător finisor pentru construcții, lucrător instalator pentru construcții, zidar, sudor, montator pereţi plafoane din ghips carton, lucrător în structuri pentru construcţii, mașinist la mașini pentru terasamente, coafor- frizer- manichiură- pedichiură, cosmetician, masseur, reflexo-terapeut, cameristă, lucrător în cultura plantelor, operator siloz, tractorist, mecanic auto, confecţioner asamblor articole textile, formator, limba engleză, manager de proiect, operator introducere, validare şi prelucrare date, specialist în managementul deșeurilor.

Planul de formare profesională are un caracter flexibil, în funcție de modificările apărute pe piața locală a muncii, putându-se opera modificări în structura pe meserii.

Pe parcursul anului 2013, AJOFM Călăraşi a organizat 60 de programe de formare profesională la care au fost cuprinse 1001 persoane. Un număr de 46 programe de formare profesională au fost finanțate din BAS, iar alte 14 din fonduri europene. La 31 decembrie 2013, numărul celor ocupați ca urmare a participării la un curs de re/calificare a fost de 515 persoane.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page