Evenimente, Ultimile Știri — noiembrie 12, 2014 at 23:21

AI ÎNCREDERE – FII TU ÎNSUŢI! – Participă şi TU la primul eveniment de dezvoltare personală din Călăraşi

by

În data de 26 noiembrie 2014, între orele 18.00 – 20.00, la Centrul Cultural Judeţean – Sala „Barbu Ştirbei, va avea loc primul eveniment de dezvoltare personală din Călăraşi, gratuit, unde veţi avea posibilitatea să (re)descoperiţi sentimentul de ÎNCREDERE alături de oameni deosebiţi. Încarcă-te cu ENERGIE pozitivă participând la un eveniment SPECIAL în care vei asculta şi trăi cu intensitate poveştile motivaţionale aparţinând unor oameni care iubesc oamenii: Orlando Petriceanu, Adrian Ulmeanu, Bianca Giurgiu, Zoia Zărnescu şi Ovidiu Olteanu, care te vor însoţi într-o călătorie a motivaţiei, încrederii şi a bucuriei de a trăi în mod autentic.

Pentru a-i cunoaşte mai bine speakerii care vor participa la acest eveniment, ziarul Argument prin intermediul interviurilor personale cu fiecare dintre invitaţii enumeraţi mai sus, va încerca să va introducă în universul dezvoltării personale văzut şi experimentat, prin prisma acestora. În cele ce urmează , vi-l prezentăm pe Adrian Ulmeanu, unul dintre cei care vor fi gazdele d-voastră pe parcursul acest eveniment şi care vă va explica totodată conceptul de dezvoltare personală.

posibil afisAdrian Ulmeanu este călărăşean, cu abilităţi în artă comunicării, iar pasiunea să pentru dezvoltare  personală  s-a materializat prin obţinerea  statutului de “consilier  pentru  dezvoltare  personală”, meserie autorizată în România în anul 2013  (standard ocupaţional COR 242324).

Mariana Ionescu: Adrian, mulţumim pentru acordarea acestui interviu. Scopul lui este pe de-o parte, să ne ofere o imagine mai bună asupra dezvoltării personale în România şi pe de  altă parte, să ofere cititorilor o felie  din viaţa, atitudinile şi principiile celor cu care formezi o echipa.

Prin dezvoltare personală eu  înţeleg cum să oferi oamenilor din jurul tău ceea ce ai primit de- a lungul vieţii: experienţă practică, satisfacţii,bucurii,momente care mi-au influenţat cariera şi viaţa… şi  m-au făcut  să  înţeleg  că, drumul spre succes oricât de greu este, poate fi parcurs şi pot reuşi. Pentru  tine ce este dezvoltarea personală?

Adrian Ulmeanu: Este evoluţia pe care o trăieşti, în mod conştient şi responsabil, la nivelul  propriei  persoane, în toate planurile: mental, fizic,emoţional şi spiritual. Dezvoltarea  personală  reprezintă  un cumul de activităţi pe care le întreprinzi în scopul creşterii interioare. Este despre cum alegi să acţionezi (şi subliniez cuvântul “acţiune”) pentru potenţarea talentelor şi abilităţilor tale şi cum contribuie acest lucru la îndeplinirea obiectivelor personale.

A citi cărţi sau blog-uri despre dezvoltare personală şi a participa la seminarii de acest gen, reprezintă primii paşi în acest sens. Fără dubii însă, rezultatele apar în urma practicii de zi cu zi a ceea ce ai învăţat, iar asta implică ieşirea, în mod constant, din zona de confort. Atunci eşti într-adevăr pe drumul evoluţiei personale.

Mariana Ionescu:  “Zona de confort” acest concept despre care cu toţii auzim dar, pe care puţini îl pot explica sau înţelege. Deci ce este de fapt zona de confort? De ce ar trebui să ieşim din ea? Ce? De ce? Prin ce? Cum?

Adrian Ulmeanu: Da. Bob Dylan spune într-o melodie “Ori renaşti continuu, ori mori puţin câte puţin”. Acum, acest lucru reprezintă pentru mine chintesenţa a ceea ce înseamnă să ieşi din zona ta de confort. După zeci de cărţi şi sute de articole citite despre ceea ce înseamnă dezvoltare personală, mi-am dat seama că soluţia nu vine din exterior, ci se află în interiorul meu. Însă, pentru că eu culegeam informaţia fără să aplic ceea ce învăţam, rezultatele nu erau pe măsura aşteptărilor.

Hotărâtor în sprijinul creşterii mele interioare a fost apropierea pe care am făcut-o de comunitatea dezvoltată şi susţinută de către Andy Szekely, unde am învăţat să pun în practică informaţiile acumulate.

Un proverb, originar din Papua Noua-Guinee,  ilustrează perfect acest concept: “Cunoaşterea este doar un zvon neverificat până când nu a ajuns în muşchi”. Cu alte cuvinte, abia în momentul în care cunoştinţele tale sunt materializate în acţiuni, înţelegi cu adevărat căile prin care poţi să îţi atingi obiectivele şi aspiraţiile.

Informaţia înmagazinată în creier devine valoroasă abia după ce o aplici, în mod consecvent, pentru îndeplinirea unui obiectiv specific.

Mariana Ionescu: De cât timp ai nevoie că să te dezvolţi personal?

Adrian Ulmeanu: O viaţă, viaţă ta.Dezvoltarea personală nu este doar un eveniment, ceva trecător, ai luat o pastilă şi gata, ai căpătat abilitatea  de a fi mai bun.Este un proces în care, în mod constant, schimbi unele obiceiuri cu altele, astfel încât să creşti pe plan  personal.

La baza acestei dezvoltări se află identificarea convingerilor legate de potenţialul tău, şi mă refer aici la  conştientizarea convingerilor limitative (de genul “Nu pot”) şi ale celor potentatoare (“Sunt în stare să fac asta”). Apoi, se trece în mod firesc, la stabilirea valorilor personale şi, pe o treaptă superioară, la găsirea  răspunsurilor la întrebările “Cine sunt eu?” (identitatea personală)  şi “Care este rolul meu?” (misiunea  personală).

Rezultatul? Vei şti ce vrei să faci cu viaţa ta, vei şti care este sensul acesteia. Vei simţi bucuria reală pentru lucrurile simple şi vei avea sentimentul clar de apartenenţa la tot ce te  înconjoară.

Mariana Ionescu: Ai vorbit despre încredere. Pe 26 noiembrie are loc un evenimentul cultural denumit  “Ai încredere!”. Care este scopul acestui eveniment?

Adrian Ulmeanu:  “Ai încredere!” este primul eveniment de anvergură de acest gen organizat în Călăraşi şi totodată este un  îndemn pe care îl adresez călărăşenilor pentru a porni pe drumul dezvoltării personale.Este modul meu de implicare în dezvoltarea comunităţii din care fac parte.

Evenimentul din 26 noiembrie va realiza primele conexiuni adevărate între oamenii preocupaţi de sensul vieţii lor. Iar prin exemplul personal al invitaţilor la eveniment, oamenii vor avea parte de o doză autentică de  „încredere” şi de un imbold puternic de a acţiona în sensul evoluţiei personale, totul organizat sub formă unui spectacol inedit.

Mariana Ionescu:  Adrian, îţi mulţumesc pentru prezentarea evenimentului. Şi promitem călărăşenilor, că împreună , îi  vom lasă să vadă şi dincolo de cortină, făcându-le cunoştinţă pe rând, cu ceilalţi invitaţi.

Pe blogul www.consilierultau.eu şi pe pagină www.facebook.com/consilierultau.eu, unde vă puteţi înscrie să participaţi la evenimentul ce vă poate schimba viaţa.

Mariana Ionescu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page