Familie, Lifestyle — mai 20, 2013 at 21:17

ADOLESCENŢA – VÂRSTA CONFLICTELOR

by

adolescenti 2Scandaloşi, provocatori, neascultători şi lipsiţi de respect faţă de părinţi şi de adulţi în general… adesea adolescenţi sunt descrişi aşa… Dar, mă întreb… asta caracterizează de fapt adolescenţa?.. Sau face parte doar din lupta pentru cucerirea identitaţii proprii?

Etapă Importantă

Astăzi, când vorbim despre adolescenţă, se ia în considerare perioada variind de la 12-13 ani şi care se extinde la 20-25… Perioada de creştere începe mai devreme şi se termină mai târziu, iar motivele sunt politice şi economice, în afara problemelor sociale. Este perioada când nu mai sunt nici copii şi nici adulţi… a fi adolescent nu este doar o chestiune de ani… aşa cum ar fi definită de mulţi… sau caracterul incomplet şi lipsa lui, este faza de tranziţie, perioada de alegeri dificile (a studia sau a merge la muncă, cum să programaţi viaţa viitoare).

adolescenti 1

Astăzi adolescentul, spre deosebire de trecut, are mereu şi mai puţine de puncte de referinţă… nu ştie detalii despre viitorul său, dar… simte o atmosferă de nesiguranţă şi acest lucru îl face să se teamă… Adesea, băieţii sunt aroganţi, dar aceasta se întâmplă deoarece ei nu au referinţe, ajutor sau oameni cu care să se întâlnească şi să vorbească deschis despre problemele care îi frământă… şi în realitate aroganţa este doar teamă.

Ciocnirea Fiziologică

Per capire quale strada percorrere è importante che il figlio sia libero di valutare le ipotesi che gli si presentano. A quel punto, però, è necessario che sulla sua scelta si misuri seriamente e a sua volta il genitore lo valuterà in termini di impegno, mantenimento e possibilità.

Din punct de vedere psihologic dacă nu există conflict, se poate spune că acest lucru nu este indicat sau chiar nu este permis… Este îndeajuns să te gândeşti la familiile unde orice conflict este aplanat, unde părinţii şi copiii nu sunt niciodată în dezacord… Contextele în care nu există certuri, sunt suspecte…  deoarece conflictele de fapt există şi trebuie să fie acolo… Conflictul este fundamental şi fiziologic… şi uneori, greu… dar, după conflictul părinţii – copiii, ei încep să se privească mai mult ca fiinţe autonome.

adolescenti 3

Astăzi,  chiar modul de a se certa s-a schimbat şi se încearcă de a da cât mai multe posibilităţi copiilor ca aceştia să-şi urmeze propriile lor înclinaţii… Adolescenţii acum trebuie să se confrunte cu o multitudine de posibilităţi pe care societatea le oferă şi sunt dramatic de conştienţi…

Pentru a înţelege ce drum trebuie să urmeze, este important ca adolescentul să fie liber pentru a evalua ipotezele care apar. În acel moment, este necesar ca alegerea să fie măsurată cu seriozitate şi la rândul său, părintele îl va lua în considerare şi îl va judeca în termeni de angajament, întreţinere şi posibilităţi…

Conflictele Părinţi – Copiii

Este util şi oportun şi în plus la un moment dat este inevitabil… de exemplu, atunci când copiii încep să creadă că pot pleca din casă şi să vină înapoi atunci când doresc… se ciocnesc de regula stabilită de către părinţi… În mod clar la acel moment viaţa adolescentului devine dificilă… dar, aşa trebuie să fie, este la fel de oportun ca un impuls spre exterior… Părinţii, la rândul lor, se întreabă cu siguranţă cum trebuie să se comporte cu copii adolescente care se revoltă… Este normal… încercaţi să mergeţi dincolo de bravada care pare să caracterizeze adolescenţa… veţi descoperi că adesea acest lucru depinde în mare măsură, doar de fragilitatea interioară a copiilor…

adolescenta

L.M.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page