Lifestyle, Sănătate — aprilie 24, 2013 at 14:56

Adio, celulita!

by

adio celulitaDeşi, această afecţiune este cel mai adesea asociată cu o greutate mult peste normal, ea este întâlnită adesea şi în cazul celor subponderali, precum şi printre bărbaţi. Se estimează că,  un procent de cel puţin 80% dintre femei au o anumită formă de celulită.

La apariţia acestei probleme contribuie lipsa de activitate şi dezechilibrele hormonale, însă principala cauza a celulitei este consumul constant de aditivi şi conservanţi chimici, tipic pentru modul de alimentaţie occidental, celulita lipsind aproape cu desăvârşire la opulaţiile ce se hrănesc tradiţional. Sistemul limfatic al organismului, care are funcţia de a filtra toxinele, depozitează aceste substanţe în zone ale corpului cât mai depărtate de organele vitale, atât funcţional, cât şi ca poziţie – şolduri, fese şi coapse. Aici, din considerente genetice şi structurale, celulita creează porţiuni de piele noduroase şi vălurite, cu aspect de “coajă de portocală”, adesea umflate şi devenind uneori dureroase la apăsare.

Cele mai utilizate remedii sunt: dieta cu alimente naturale, exerciţiile fizice diverse, perierea uscată a pielii, masajul superficial (pentru activarea circulaţiei în vasele limfatice) şi masajul ţesuturilor profunde.

În cele ce urmează, vă propunem o modalitate suplimentară, deosebit de eficientă şi plăcută: masarea uşoară a pielii cu un produs ce conţine extracte din plante special selectate pentru acţiunea lor anticelulitică. Este un amestec de iederă, considerată excelentă pentru reducerea celulitei, grapefruit, cu efect diuretic şi detoxifiant şi ulei esenţial de fructe de ienupăr.

Loţiune pentru masaj

Ingredinte:

  • 200 g de gel pentru duş nearomatizat 
  • 50 g extract de iederă 
  • 4 linguri de coji de nucă fărâmiţate foarte mărunt 
  • 60 picături de ulei esenţial de grapefruct 
  • 30 picături de ulei esenţial de fructe de ienupăr 
  • 15 picături de ulei esenţial de portocală 
  • 15 picături de ulei esenţial de cireş

Turnaţi gelul şi extractul de iederă într-o cupă şi amestecaţi. Adăugaţi esenţele amestecând până când soluţia se uniformizează. Cu ajutorul unei pâlnii, puneţi amestecul într-o sticlă de 1,5 l. Înainte de folosire, adăugaţi o lingură de coji de nucă la 30-60 g de gel, într-un bol. Masaţi zilnic corpul în timp ce faceţi duş, folosind o bucată de lână sau bumbac, sau o mănuşă de baie.

Succes!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page