Evenimente, Politica, Politici europene, Ultimile Știri — noiembrie 19, 2014 at 17:48

Adina Vălean: “Mașina conectata la servicii online va crea noi modele de afaceri care vor revitaliza industria auto europeana”

by

0089smallselection_5E_2274Ieri, 18 Noiembrie, europarlamentarul PNL, Adina Vălean, Vicepreședinte al Parlamentului European, a participat la conferința “Viitorul e-Mobilitatii”, organizata de Asociația Europeana a Furnizorilor din Industria Auto.

In încheierea conferinței Adina Vălean a declarat: “În calitate de membru al Comisiei ITRE, am susținut întotdeauna un mediu legislativ stabil si predictibil, care sa permită companiilor să-si structureze programele lor de cercetare, dezvoltare și de producție fără obstacole artificiale. De aceea, sprijin pe deplin Programul Orizont 2020 și inițiativele din Mecanismul Conectarea Europei care vor permite dezvoltarea de noi tehnologii pentru autovehiculele electrice. Standardizarea uniformă și interoperabilitatea rețelelor este, de asemenea, un domeniu cheie care trebuie abordat în vederea simplificării cadrului acestor noi tehnologii.”MG_5604-702x336

La conferința au participat membrii Asociației Europene a Furnizorilor din Industria Auto, ce reunește primii 110 de furnizori de piese auto la nivel mondial și 24 de asociații profesionale naționale și europene, reprezentând mai mult de 3000 de companii, care angajează mai mult de 5 milioane de oameni.

“Trebuie sa veghem ca finanțarea UE pentru cercetare sa nu devina un mecanism de subvenții pentru susținerea acestor produse inovatoare in piață, pentru simplul motiv că produsele care nu sunt pe deplin mature nu pot avea succes in mediul concurențial actual. Un produs subvenționat în mod artificial nu va determina tânăra generație sa achiziționeze un automobil electric și să plătească diferența de preț. Însa dacă aceasta mașina este conectata la un smart-city (oraș inteligent) și la un smart-grid (rețeaua sa de distribuție inteligenta) și dacă aceasta mașina este in măsura sa ofere aplicații online, moderne si utile, atunci va deveni cu siguranța un produs dorit. Consumatorii doresc să fie parte a unei lumi mai rapide aflate in continua mișcare și, chiar mai mult, au dreptul la acces egal la cele mai bune servicii care pot spori siguranța si confortul lor. De aceea, voi sprijini dezvoltarea de tehnologii inovatoare, si cred că o mașină conectată va crea noi modele de afaceri care vor revitaliza industria auto europeana,” a conchis Adina Valean.

valean.eu

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page