Politica, Politici europene — octombrie 30, 2013 at 22:08

Adina Valean: “Granitele nu au niciun sens cand vine vorba de telecomunicatii”

by

logo parlament european

logo pnl

adina valeanStrasbourg, 24 octombrie 2013

In cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg, s-a dezbatut ieri o noua propunere a Comisiei Europene cu privire la piata unica pentru telecomunicatii.

In calitate de vice-presedinte al Grupului Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa si raportor pe roaming, Adina Valean a declarat: “Propunerea Comisiei este binevenita. Trebuie sa depasim situatia actuala in care avem 28 de piete nationale. Granitele nu au niciun sens cand vine vorba de telecomunicatii.

Sectorul ICT este un sector-cheie care are capacitatea de dezvolta economia, prin inovare, prin comert de servicii, nu numai in interiorul Uniunii Europene, dar si la nivel global. Are potentialul de a crea mult mai multe locuri de munca si de a reporni cresterea economica, prin masurile propuse pe roaming, spectru si protectia consumatorilor. Dar este de asemenea un sector sensibil la interventia in piata, deci trebuie sa avem grija sa facem lucrurile corect“, a adaugat.

“De aceea noi, la Parlamentul European, in stransa colaborare cu reprezentatii Comisiei si ai Consiliului, trebuie sa analizam cu atentia propunerea pentru a crea instrumente eficiente care ne vor permite sa maximizam aceasta piata de 500 de milioane de consumatori“, a conchis Adina Valean.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page