Comunicate de presă, Ultimile Știri — iulie 10, 2019 at 21:52

Adina Vălean, europarlamentar PNL, a fost aleasă președintă a Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE)

by

Astăzi, 10 iulie 2019, Adina Vălean, membru al grupului Popularilor Europeni, a fost aleasă președintă a Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE).

“Sunt bucuroasă să revin la Comisia ITRE, după doi ani și jumătate în fruntea Comisiei de Mediu din Parlament. Am 10 ani de experiență în Comisia pentru industrie, cercetare și energie și cred că politicile sale acoperă exact domeniile de oportunitate pentru dezvoltarea competitivității europene în general și a României în particular. Astfel, în domeniul energiei, România își poate consolida rolul de jucător important pe piața regională și europeană devenind un vector de securitate și competitivitate în piața gazului. Pentru cercetare avem ingineri, it-iști performanți nu numai acasă, ci și pe plan internațional. La fel, în telecomunicații pornim cu un capital uman extraordinar și va trebui să ne găsim nișa în noile domenii precum Inteligența Artificială, noul Cloud european sau integrarea bazelor de date europene în domeniul cercetării și sănătății.” a declarat Vălean, imediat după învestirea în noua funcție.

Despre Adina Vălean

Este parlamentar european din 2007, în legislaturile anterioare fiind președintă a Comisiei de mediu, sănătate publică și siguranță alimentară, vicepreședintă a grupului ALDE și a Parlamentului European. Înainte de ultimele alegeri europene, s-a clasat pe locul al patrulea în topul celor mai influenți europarlamentari, elaborat de VoteWatch Europe.

Despre comisia ITRE

Comisia ITRE e ocupă, printre altele, cu politicile industriale, aplicarea noilor tehnologii, politicile Uniunii pentru cercetare și inovare, incluzând știința și tehnologia, precum și diseminarea și exploatarea rezultatelor cercetării, politicile energetice ale Uniunii, securitatea alimentării cu energie, promovarea eficienței energetice, noile forme de producere ale energiei, dezvoltarea infrastructurii energetice, societatea informațională, rețelele de telecomunicații, precum și tehnologia informației. De asemenea, monitorizează aplicarea regulilor pentru deșeurile nucleare și coordonează politica spațială europeană, având legături strânse cu Agenția Spațială Europeană (ESA).

Este o comisie cu dosare numeroase, din diverse domenii, care influențează viața cetățenilor europeni și dezvoltarea economică a UE.

Detalii suplimentare și cereri de interviuri se pot formula la 0032 2 28 45861 , biroul de la Bruxelles sau 0033 3 88 1 75861  în timpul sesiunii de la Strasbourg.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page