Politica, Politici europene — februarie 8, 2015 at 18:16

Adina Vălean: “Dezvoltarea infrastructurii în piaţa de telecomunicaţii este cheia pentru construirea unei pieţe unice digitale”

by

În data de 3 februarie şi 4 februarie 2015, europarlamentarul PNL, Adina Vălean, vice-preşedinte al Parlamentului European, a organizat două dezbateri cu privire la piaţa unică de telecomunicaţii, provocările pentru operatorii de reţele, investiţiile în infrastructură şi competitivitatea industriei. 

adina valeanModelul implementat în piaţa europeană de telecomunicaţii se bazează pe competiţie şi posibilitatea de a alege între ofertele mai multor operatori. Dar piaţa a suferit modificări profunde în ultimii ani şi se află în continuă dezvoltare. Aşa încât trebuie să gândim atent noua legislaţie şi să înţelegem care sunt barierele care trebuie eliminate. De asemenea, trebuie să creăm stimulenţii necesari pentru investiţii în reţele, astfel incât consumatorii europeni să poată beneficia de cele mai bune servicii la cele mai mici preţuri,” consideră europarlamentarul PNL.

La dezbateri au participat reprezentanţi ai industriei de telecomunicaţii, eurodeputaţi şi membri ai Comisiei Europene.

Mai mult de 85% din populaţia globului va fi online până în 2025, miliarde de gadget-uri vor fi conectate la internet, mass media va folosi din ce în ce mai internetul pentru a disemina informaţia. Ţinând cont de viteza evoluţiilor în piaţă, infrastructura devine elementul cheie în acest mediu hiper-conectat. De aceea susţin nevoia operatorilor de telecomunicaţii de a-şi administra infrastructura şi prioritiza traficul, pentru ca utilizatorii să aibă acces la servicii de calitate şi transmisii fără întreruperi“, a conchis Vălean.

Dezbaterile au făcut parte dintr-o serie de evenimente dedicate pieţei de telecomunicaţii, premergătoare propunerilor Comisiei Europene pe acest subiect, care vor fi lansate în primăvara acestui an.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page