Comunicate de presă, Ultimile Știri — februarie 25, 2015 at 08:45

Adina Vălean: “Creatorii de artă trebuie să aibă doar grija creației și nu pe cea a zilei de mâine.”

by

Pe 23 si 24 februarie, la Bruxelles are loc conferinţa anuală a creatorilor de muzică. Aceasta oferă o platformă europeană la nivel înalt, în care creatorii, reprezentanții industriei muzicale şi membri ai Comisiei şi Parlamentului European schimbă opinii cu privire la libertatea de exprimare, drepturile de autor, noi modele de business, cooperarea internațională si remunerație echitabilă.

adina valeanAdina Vălean, vice-preşedinte al Parlamentului European, a ţinut, cu această ocazie discursul de deschidere, la Palatul de Arte Frumoase din Bruxelles.

“Ca un consumator avid de artă, nu e nevoie să fiu convinsă când vine vorba de valoarea – artistică, emoţională şi de ce nu, financiară – pe care creatorii de artă şi autorii de muzică le aduc în societatea şi economia europeană. Industriile culturale şi creative sunt responsabile pentru mai bine de trei la sută din produsul intern brut al Uniunii Europene, iar contribuţia la identitatea europeană este cu mult mai semnificativă,” a declarat Adina Vălean, în deschiderea evenimentului.

La conferinţă au participat numeroşi compozitori şi reprezentanţi ai guvernelor statelor membre, membri ai Parlamentului şi Comisiei Europene, institute culturale, membri ai mediului academic, precum şi organizaţii neguvernamentale în domeniul culturii.

Este sistemul legislativ pe care îl avem acum cel mai bun pentru a încuraja creativitatea şi creşterea economică în acest sector? Este la zi cu evoluţiile în tehnologie în intreaga lume? Le permite celor care lucrează în industria creativă europeană să fie competitivi la nivel global? Acestea sunt întrebările cu care pornim la drum, când discutăm, la nivel european, legislaţia pe drepturi de autor şi proprietate intelectuală. Trebuie să găsim abordarea corectă care să le permită autorilor să-și continue munca în condiții decente, să aibă timp și mijloace să creeze în beneficiul tuturor,” a conchis europarlamentarul PNL.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page