Cultură şi Educaţie — noiembrie 13, 2016 at 19:20

Adevărata artă nu îmbătrânește

by

“Fetele Zigfelda” au fost primele care au făcut furori în lumea musical-ului. Tot ele au fost cele care au ridicat arta fotografică la un alt nivel. Imaginea senzuală și gingașă a femeilor acelor vremuri îi scoteau din minți  pe bărbații secolului XX, și le răscoleau imaginația.

Apariția acestui proiect fotografic se datorează fotografului Alfred Cheney Johnston și cunoscutului show-man  Florenz Zigfeldu. Ei s-au inspirat de la varietatea pariziană a spectacolelor, și au creat  musical-uri  grandioase  de gen Broadway. La aceste concerte evoluau sute de fete, îmbrăcate în ținute provocatoare. 

În anul 1917 Zigfeldu a făcut cunoștință cu talentatul fotograf-portretist Alfred Cheney Johnston. Cei doi a încheiat un contract prin care timp de 15 ani, Cheney trebuia să realizeze sesiuni foto cu modele și actrițe care participau la show. Aceste lucrări au devenit o emblemă a eroticii în fotografie.

MARIE STEVENS

1[1]

 

2[1]

ALICE WILKIE

3[1]

 

4[1]

ANNA BUCKLEY

5[1]

 

6[3]

MYRNA DARBY

7[1]

 

8[1]

VIVIAN PORTER

9[1]

 

10[1]

ANN LEE PATTERSON

11[1]

 

12[1]

MARION BENDA

13[1]

 

14[1]

BILLIE DOVE

15[1]

 

16[1]

FRIDA MYERS

17[1]

 

18[1]

Aceste imagini  vor avea în curând o sută de ani, dar și astăzi continuă să intrige prin faptul că sunt picante. Pentru că adevărata artă nu îmbătrânește.

calatorul.net

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page