Responsabilitate socială — iulie 22, 2016 at 08:46

ACŢIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTULUI PUBLIC DE PERSOANE

by

2-2În perioada 11-17 iulie 2016, poliţiştii au acționat la nivelul județului Călărași, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră și prevenirea accidentelor de circulaţie grave în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane, precum și pentru impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane și circulația pe drumurile publice.

Acţiunea poliţiştilotr a avut în vedere toate rutele de transport persoane de pe raza județului Călărași, atât cele județene cât și cele interjudețene

În urma activităților specifice au fost verificate aproximativ 600 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 120 de sancțiuni contravenționale.

13 conducători de autobuze sau microbuze au fost depistați circulând cu o viteză mai mare decât limita legală, iar 5 foloseau în timpul conducerii telefonul mobil fără să utilizeze sistemul “mâini libere”, șoferii au fost sancționați atât cu amendă căt și cu puncte de penalizare.

În două situații autovehiculele de transport persoane au fost imobilizate în trafic prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare întrucât vehiculele nu aveau încheiată polița obligatorie RCA, sancțiunea aplicată pentru fiecare în parte fiind de 1000 lei.

O atenţie deosebită s-a acordat verificării autovehiculelor ce transportă elevi şi profesorii însoţitori la activităţi culturale şi educative extracurriculare (festivaluri, excursii, tabere de creaţie, etc.).

 

Exemple:

-Un conducător auto a fost depistat de poliţişti în timp ce efectua transport public de persoane cu un autobuz pe ruta Jegălia – Feteşti, având 9 pasageri în plus faţă de numărul de locuri. De asemenea, 13 persoane nu aveau eliberate bilete de călătorie. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amenda în valoare de 9.000 lei.

Conducător auto depistat cu 189 km/h în afara localităţii

În ziua de 17 iulie 2016 pe DN 21, pe tronsonul Călărași – Drajna – poliţiştii rutieri au depistat şase conducători auto care au depășit limita legală de viteză cu mai mult de 50 km/h, față de aceștia s-a luat măsura sancţionării cu amendă în valoare de 1.125 lei și complementar  le-au fost reţinute permisele de conducere în vederea suspendării pentru o perioada de 90 de zile.

Astfel, un tânăr de 29 de ani, din județul Covasna a fost înregistrat conducând un autoturism  cu viteza de 189km/h  în afara localității, limita de viteză pe sectorul respectiv de drum fiind depășită cu 99km/h.

În această perioadă, Poliția Română a intensificat acțiunile în trafic, astfel încât  dumneavoastrăși cei dragi să aveți zile de vară fără evenimente neplăcute.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page