Comunicate de presă — august 23, 2019 at 12:51

Acțiune de căutare a două persoane dispărute, executată de pompierii călărășeni pe fluviul Dunărea, în zona localității Ulmeni

by

In data de 22.08.2019, în jurul orei 19.46, echipele specializate de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă ,, Barbu Știrbei „ Călărași, Garda de Intervenție Oltenița, au fost sesizate să acționeze pentru căutarea și salvarea a două persoane dispărute în apele Fluviul Dunărea- km fluvial 422.

La fața locului s-au deplasat de urgență 12  pompieri militari cu trei autospeciale, dintre care una de tip SMURD, în vederea acordarii de prim ajutor medical, în sprijin sosind  și două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Călărași.

Pentru acțiunea de căutare au fost folosite  două ambarcațiuni special destinate acestor tipuri de misiuni.

Persoana de sex feminin, care se afla împreună cu ei, a precizat faptul că cele două persoanele de sex masculin, în vârstă de 19 și 34 ani, se aflau la scăldat în zona localității Ulmeni, au intrat în apă și au dispărut sub luciul acesteia.

După efectuarea de  lungi căutari, activitățile au fost întrerupte, persoanele nefiind  găsite.

Acțiunile de căutare au fost reluate în cursul zilei de astăzi 23.08.2019,  cu sprijinul echipelor de scafandri, special antrenați în executarea acestor tipuri de misiuni.

Ofițer Informare și Relații Publice al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi

Slt. Mihalcea Florin

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page