Comunicate de presă, Ultimile Știri — mai 18, 2015 at 16:59

Accident rutier grav pe raza localității Crivăț

by

Paramedicii SMURD din Budești au intervenit rapid pentru acordarea primului  ajutor unui bărbat de 39 de ani, la locul accidentului fiind solicitat și un elicopter SMURD, care a venit în scurt timp și a preluat persoana  grav rănită

incendiu 2În data de 17.05.2015, ora 19.32, un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de intervenție Budești a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să acționeze pe raza localității Crivăț, pentru acordarea primului ajutor unui bărbat în vârstă de 39 de ani, care prezenta leziuni majore și se afla în stop cardio-respirator, în urma unui accident rutier grav.

În urma accidentului, bărbatul, Neculai C., se afla în stare de inconștiență, prezenta traumatism cranio-cerebral deschis, otoragie bilaterală și cianoză periorală.

Echipajul SMURD din cadrul Gărzii Budești în cooperare cu echipajul unei ambulanțe S.A.J. au acordat îngrijiri bărbatului, totodată, pentru acesta, dată fiind starea gravă în care se afla, s-a solicitat și intervenția unui elicopter SMURD.

Paramedicii SMURD în colaborare cu echipajul Serviciului Județean de Ambuulanță au efectuat manevre de resuscitare timp de aproximativ 35 de minute, bărbatului revenindu-i pulsul și funcțiile vitale.

La fața locului a sosit în scurt timp și elicopterul SMURD cu medic, care a preluat bărbatul și l-a transportat la un spital din Capitală.

Intervenții la incendii

Două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Borcea au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta la nivelul unei gospodării din  localitatea Iezeru

În data de 15.05.2015, ora 16.29, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Borcea au fost solicitați să acţioneze în localitatea Iezeru (comuna Jegălia), pe strada Teilor, pentru stingerea unui incendiu de plante furajare izbucnit într-o gospodărie, proprietate individuală, aparținând lui Constantin D.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens, la nivelul plantelor furajere depozitate sub formă de baloți și la nivelul unei anexe (magazie din lemn), existând riscul de extindere a arderii și la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenței proprietarului, care a făcut focul în curte, în vederea igienizării de primăvară, l-a lăsat nesupravegheat în condiții de vând, fiind astfel posibilă generarea incendiului.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 40 de minute.

În urma incendiului au ars 30 de baloți de paie și o magazie din lemn, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 700 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă și la alte bunuri materiale din locuință, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

Pompierii militari din cadrul Secției Dragalina au acţionat timp de aproximativ 50 de minute pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta violent la bucătăria unei locuințe din  comuna Ștefan cel Mare

În data de 16.05.2015, ora 01.04, pompierii militari din cadrul Secției Dragalina au fost solicitați să acţioneze pe raza localităţii Ștefan cel Mare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, proprietate individuală, aparținând lui Nicolae N.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul bucătăriei locuinței, pe o suprafață de circa 20 de metri pătrați, existând risc de extindere.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect și neizolat corespunzător.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 50 de minute.

În urma incendiului au ars: elemente de mobilier, aparatură electrocasnică și tavanul din lemn pe o suprafață de aproximativ 12 metri pătrați.

Exista pericolul ca arderea să se extindă și la celelalte camere ale locuinţei însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei.      

Un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost  solicitat să intervină în comuna Ștefan Vodă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la depozitul de plante furajere al unei gospodării 

În data de 17.05.2015, ora 21.17, pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au fost solicitați să acţioneze în comuna Ștefan Vodă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie, proprietate individuală, aparținând Margaretei J.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la depozitul de plante furajere din gospodărie.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 25 de minute.

În urma incendiului au ars plante furajere (paie, mazăre și coceni) și aproximativ 10 metri lineari de gard din lemn, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de 2.000 de lei

Pompierii militari au intervenit eficient și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 25.000 de lei.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page