Evenimente, Ultimile Știri — iulie 3, 2013 at 22:31

Accident rutier grav cu 5 victime pe A2, la Fundulea

by

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEchipaje profesioniste de pompieri militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au intervenit la un accident produs pe A 2, prin coliziunea unui autoturism Skoda cu o semi remorcă a unui autocamion staţionat pe banda de urgenţă

În data de 03.07.2013, ora 01.37, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe A 2, la km 37, calea I (sens de mers Bucureşti – Constanţa), pentru preluarea şi acordarea primului ajutor mai multor persoane implicate într-un  grav accident rutier, soldat cu 5 victime, dintre care 3 decedate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potrivit relatărilor martorilor tragicului eveniment rutier, se pare că, în urma exploziei unei anvelope a autocamionului cu remorcă, aceasta s-a desprins de pe jantă şi a rămas pe carosabil, iar autoturismul marca Skoda (înmatriculat în judeţul Vâlcea), care venea din spate, a încercat să evite resturile anvelopei, lovind parapetul din stânga direcţiei de mers, ulterior fiind proiectat sub partea din spate a semiremorcii autocamionului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Au rezultat din accident 5 victime (2 adulţi şi 3 copii cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani). La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, echipajul S.A.J. Fundulea acorda ajutor medical în cazul a doi copii.  O victimă de sex feminin (mama copiilor), Nadia S., în vârstă de 36 de ani, se afla pe bancheta din spate, pe partea stângă, fiind încarcerată.

Echipajul de descarcerare a procedat la îndepărtarea uşii diOLYMPUS DIGITAL CAMERAn spate a autovehiculului, cu ajutorul depărtătorului şi foarfecului hidraulic, au scos victima şi au predat-o unui echipaj SABIF(Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov), care a transportat-o la spitalul Sf. Pantelimon din capitală.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O altă victimă a tragicului accidentului, o persoană de sex masculin, Marius S., în vârstă de 35 de ani, conducător al autoturismului, se afla încarcerat pe scaunul din dreapta faţa (precizare: autoturismul era prevăzut cu volanul pe partea dreaptă).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

S-a procedat la extragere şi în cazul acestuia, fiind îndepărtată portiera de pe partea dreaptă faţă a maşinii, folosindu-se echipamentul din dotare (depărtător şi foarfec hidraulic). Bărbatul a fost scos repede din vehicul de către pompieri, însă acesta prezenta leziuni incompatibile cu viaţa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pe scaunul din stânga faţă se afla o altă victimă, un copil în vârstă de 5 ani. Pompierii militari încadraţi pe autospeciala de descarcerare au îndepărtat scaunul pe care se afla acesta, eliberând copilul aflat în stop cardio respirator şi cu traumatisme severe la cap, torace şi abdomen, pe care l-au predat echipajului de prim ajutor SMURD.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

S-au iniţiat manevre de resuscitare, în sprijin venind la scurt timp şi un echipaj cu medic al SABIF (Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Au continuat manevrele de resuscitare timp de aproximativ o oră şi 10 minute, însă fără rezultat, medicul declarând decesul copilului.

Ceilalţi doi copii, şi ei stare gravă, au fost preluaţi de autospeciale ale Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi transportaţi de urgenţă la un spital din Capitală.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page