Fashion - Tendinţe, Lifestyle — mai 24, 2014 at 17:57

Accesoriul capodoperă pentru bărbaţi: Cravata din 11 straturi

by

Pentru cravatele de cea mai bună calitate, croiul este realizat fără cusături sau tăieturi. Forma cunoscută se obține manual prin plierea unei singure bucăți de material de 7 sau de 11 ori.

Stil-cravateÎn lumea cravatelor, fiecare producător își permite să inoveze mai mult sau mai puțin, în funcție de tradiție și pricepere. Cu toate acestea, există câteva reguli pe care o cravată elegantă le va respecta întotdeauna cu strictețe. Producătorii tradiționali își vor susține prestigiul prin manufacturarea integrală a cravatelor, proces care se bazează foarte mult pe experiența artizanilor din atelier. Pentru o cravată din mătase, croirea  implică un nivel ridicat de pricepere și experiență deoarece fiecare imperfecțiune este imposibil de mascat.

cravateÎn principal se folosesc două tipuri de mătase: „Jacquard” (o calitate care face țesătura mai rigidă și care are designul țesut în material) și „Oxford” (un tip de țesătură mai moale unde designul este imprimat pe material). Cravată simplă este compusă din material prețios la exterior și căptușită la interior și uneori și pe spate cu un material simplu, de cele mai multe ori, tot mătase.

cravata1Cravata 7 Pieghe (lb. italiană) sau 7 Folds (lb. engleză) este realizată integral din același material care este pliat de 7 ori, de unde și numele. Dacă în cazul unei cravate standard, forma este modelată dintr-o bucată de mătase care se pliază de două ori, pentru 7 Pieghe forma cravatei rezultă tot dintr-o singură bucată de material împăturită în așa fel încât la sfârșit se ajunge la aceeași formă cunoscută. După același principiu, capodopera cravatelor se numește 11 Pieghe sau 11 Folds, unde o bucată și mai mare de stofă este împăturită de 11 ori pâna ajunge la forma dorită. 11 Pieghe revine întotdeauna în sarcina celor mai buni artizani deoarece întreaga operațiune de modelare nu implică nicio tăietură sau cusătură. Un detaliu specific doar cravatelor manufacturate este ața de la interior prin intermediul căreia lungimea cravatei poate fi controlată în funcție de statura purtătorului.

cravata2Alegerea unei cravate este considerată a fi o decizie definitorie pentru stilul ținutei și al persoanei în cauză. Dacă se alege și o batistă asortată, atunci cu atât mai mult trebuie ținut cont de culoarea și modelul cămășii, al costumului și al pantofilor. Indiferent de variațiile modei, cravata clasică are lățimea între 8 și 9 cm și este realizată din mătase. Pentru o ținută mai relaxată pot fi alese cravate din lână sau cașmir pentru sezonul rece și din bumbac sau in pentru vară.

cravata3Indiferent de modelul și calitatea materialelor, dimensiunea nodului trebuie să fie proporțională cu lățimea gulerului de la cămașă, niciodată atât de mic încât să nu ocupe întreaga deschidere a gulerului și nici prea mare încât să treacă de jumătatea deschiderii.

Întreținerea cravatei se reflectă în grija cu care este purtată și depozitată între purtări. Cravata nu se calcă iar curățarea chimică deteriorează aproape inevitabil țesătura. Viața unei piese, indiferent de marcă, este limitată de prima pată nedorită sau de cutele care nu mai pot fi îndreptate. Pentru o utilizare îndelungată se recomandă desfacerea nodului la sfârșitul zilei și așezarea în dulap roluită sau atârnată de un suport special. Singura îndreptare posibilă este cu aburi, dar fără a presa.

Sursa: stylereport.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page