Evenimente, Ultimile Știri — august 9, 2019 at 11:37

A fost recepționat noul sediu al Bibliotecii Județene Călărași

by

Joi, 8 august, Consiliul Județean Călărași a recepționat clădirea în care va funcționa Biblioteca Județeană Călărași. Construcția edificiului a început în anul 2013 și a fost finalizată vara aceasta.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, spune că investiția valorează 12 milioane de lei și mulțumește managerului bibliotecii și constructorului pentru implicarea în finalizarea la timp a edificiului.

Inaugurarea efectivă, pentru public, ar urma să aibă loc peste aproximativ două luni, timp în care se va face transferul de carte din cele patru locații în care funcționează, în prezent, biblioteca. Fondul de carte al bibliotecii județene este de peste 350.000 de volume.

Noul sediu al Bibliotecii Județene Călărași are spații funcționale și dotări la nivel internațional. Pe cinci niveluri, biblioteca va avea săli multifuncționale, mediatecă, sală internet, sală de împrumut, sală cerc artă plastică, sală depozitare carte cu acces la raft, ludotecă și alte facilități. Clădirea este dotată cu lift panoramic, sistem de aer condiționat și ventilație, supraveghere video și avertizare în caz de incendiu.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page