Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Evenimente — March 19, 2019 at 21:28

800 de tehnici de robotică și tehnologii noi vin la București la Forumul European de Robotică 2019

by

Forumul european al roboticii va avea loc la București

19 martie, București

Întâlnirea cea mai influentă a comunității de robotică și inteligență artificială din Europa, Forumul european al roboticii, va avea loc la Grand Hotel JW Mariott, în perioada 20-22 martie 2019. Acest eveniment, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și sub Patronajul Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene, va fi o mare oportunitate pentru oricine este interesat de acest subiect pentru a afla mai multe despre cele mai noi tehnologii care va schimba lumea în viitor. O abordare multidisciplinară și internațională: 800 de experți internaționali de top,50 de ateliere,40 de expozanți: companii, universități și institute de cercetare vor prezenta cele mai avansate prototipuri, produse, servicii și proiecte finanțate în cadrul programului european de cercetare “Horizon 2020”

O viziune pentru viitorul Europei: Viitorul roboticii și AI în Europa și în lumeImpactul dezvoltării roboticii și AI asupra societăților europeneMăsuri europene pentru a crea mai multe sinergii în domeniul robotizăriiRolul programelor UE în stimularea inovării în domeniuSporirea procesului de educație și formare în domeniul roboticii și AI și integrarea acestora în viitoarele programe de capital umanProblema eticii în robotică și AILegislația care are un impact asupra domeniului robotizării și AI

În acest eveniment vor participa ofițeri înalți europeni și români și vor deschide miercuri, 20 martie ac, începând cu ora 10:30 lucrările Forumului. Dintre aceștia menționăm Lucilla Sioli, Directorul “Inteligența artificială și industria digitală”, DG Connect, Comisia Europeană, Peter Dröll, Director Tehnologii Industriale, DG Cercetare și Inovare, Comisia Europeană, Alexandru Petrescu, Ministrul Comunicațiilor din România. Prin găzduirea pentru prima dată a Forumului European, România își exprimă încă o dată interesul pentru dezvoltarea potențialului ridicat pe care l-am avut în domeniul tehnologiilor și al inovării, asumându-și un rol activ în viitorul unei Uniuni Europene care va pune primul pas în inovare.

Forumul european de robotică 2019 este organizat de euRobotics în cadrul SPARC, parteneriatul public-privat pentru robotică în Europa și găzduit de Asociația E-Civis.

Informații complete despre eveniment și ordinea de zi sunt disponibile pe site-ul www.erf2019.eu. Pentru orice alte informații, persoana de contact este Ana-Maria Stancu, președintele Asociației E-Civis, organizatorul local al evenimentului, telefon: 0721 678 764 e-mail: ana-maria@e-civis.eu.

Despre euRobotics și SPARC

euRobotics este o organizație non-profit cu sediul la Bruxelles, cu scopul de a face robotica benefică pentru economia și societatea Europei. Cu mai mult de 250 de organizații membre, euRobotics oferă Comunității Europene a Roboțiilor o entitate juridică care să se angajeze într-un parteneriat public / privat cu Comisia Europeană, numit SPARC. SPARC, parteneriatul public-privat (PPP) dintre Comisia Europeană și euRobotics, este o inițiativă europeană de menținere și extindere a rolului de lider al Europei în domeniul roboticii civile. Scopul său este de a poziționa strategic robotica europeană în lume, asigurând astfel beneficii majore pentru economia europeană și pentru societate în general.

SPARC este cel mai mare program de cercetare și inovare în domeniul roboticii civile din lume, cu o finanțare de 700 de milioane de euro de la Comisia Europeană între 2014 și 2020, care este triplată de industria europeană, pentru a obține o investiție totală de 2,8 miliarde de euro. SPARC va stimula o comunitate de robotică tot mai vibrantă și mai eficientă, care colaborează în dezvoltarea cu succes a transferului tehnic și a exploatării comerciale în toate regiunile (www.eu-robotics.net/sparc).

eu-robotics.net

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.