Cultură şi Educaţie, Educaţie — martie 6, 2017 at 21:10

8 Martie – zi dedicată mamelor din lumea întreagă sărbătorită la Grădinița cu program normal nr .1 Jegalia

by

8 Martie – zi dedicată mamelor din lumea întreagă; acest cuvânt, „mama”, evocă fiinţa iubită, cea care ne-a dat viaţă,  soarele care răsare în fiecare dimineață, pentru a ne însenina ziua. Și, deși ne-ar trebui o viață să ne exprimăm prin vorbe cât înseamnă pentru noi, am putea să rezumăm acestea și să spunem că le iubim mai presus de orice, așa cum infinitul iubește universul!

scoala jegaliaPentru a nu  uita niciodată această sărbătoare dedicată mamelor noastre preșcolarii grupei mici și mijlocii de la Grădinița cu program normal nr 1 Jegălia, au celebrat aceasta zi printr-un parteneriat desfășurat ȋn colaborare cu Grădinița cu program normal nr 2 Gȃldau, Gradinița cu program normal nr 2 Borcea și Grădinița cu program normal nr 1 Unirea.

scoala jegalia1“Activităţile extracurriculare bine echilibrate, bine motivate şi mai ales bine organizate oferă posibilitatea valorificării acumulărilor elevului pe parcursul întregului ciclu de pregătire sau unele dintre acestea pot avea ecou în sufletul lor toată viaţa. Serbările au o importanţă deosebită în educarea copiilor. În primul rând, prin conţinutul lor, transmit un anumit mesaj, apoi copiii se pregătesc împreună şi depun eforturi susţinute pentru realizarea unui scop comun, reuşita serbării. Încordarea gradată din momentul pregătirii serbărilor culminează în ziua desfăşurării ei, când tensiunea afectivă a clasei ajunge la maxim. Astfel, pregătirea şi participarea la serbări este acţiunea în care copilul se obişnuieşte să trăiască în colectiv, să se debaraseze de timiditate.” a punctat doamna  Dumitru Cornelia Cristina, director al Școlii Gimnaziale nr 1 Jegălia.

jegalia“ Serbările aduc lumina în sufletul copiilor, dau aripi imaginaţiei, creează o atmosferă plină de plăcere, bucurie. În transmiterea obiceiurilor şi a tradiţiilor în serbările preşcolare am pornit de la ideea că nu există un alt element artistic care să poată fi aplicat multilateral în ansamblul procesului educaţional ca serbările şcolare. Pentru copii ele reprezintă o distracţie veselă, plăcută, iar pentru educator constituie prilejul de a oferi mănunchiul bucuriei de-a lungul unui şir întreg de repetiţii. Învăţând copiii să desfăşoare „Serbarea dedicată mamelor”, îi implicăm în interpretarea unor roluri pe care le joacă cu plăcere. Prin interpretarea rolurilor şi pregătirea decorurilor pentru diversele „spectacole” urmărim atât un efect artistic cât şi unul pedagogic, căutând un imbold pentru a trezi la copii dorinţa de a fi actori, de a interpreta cu plăcere un rol, de a dansa sau de a deveni personajul îndrăgit de ei. Pentru a avea o influenţă pozitivă asupra copilului, serbările trebuie să fie înţelese de acesta şi să-l afecteze psihologic. “ așa deschid domnișoarele educatoare Olteanu Mădălina și Voicu Oana Elena, gazdele parteneriatului, spectacolul pregătit.

Preșcolarii au sărbătorit ziua mamelor într-un cadru festiv, prezentând mamelor câteva surprize plăcute: un recital de cântece, poezii și dansuri dedicate acestei sărbători .

“Momentul artistic și a atins din plin scopul, iar pentru aceasta mulțumim tuturor colaboratotilor nostri, doamnei director  precum și  domnului primar al comunei Jegălia , le urăm tuturor mămicilor un sincer LA MULTI ANI! ”, afirmă domnișoarele educatoare Olteanu Mădălina și Voicu Oana Elena.

scoala jegalia2“Ne bucurăm că am reușit să așezăm pe chipul fiecărei mame un zȃmbet de bucurie, fiind siguri ca iubirea și mulțumirea preșcolarilor au ajuns  pȃnă la inimile lor.”, a finalizat doamna director felicitȃndu-le pe domnișoarele educatoare.

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.